Toni Kroos: “Ma simt excelent la Real Madrid și vreau să rămân aici mult timp”

Toni Kroos a vorbit, într-un interviu în Germania și un altul pentru UEFA Champions League, despre viața sa la Madrid, despre șansele de calificare în semifinalele UCL și despre Cristiano Ronaldo. Fotbalistul german se remarcă printr-un discurs inteligent și, pe alocuri, amuzant, matur și, cel mai important, foarte mulumit de etapa sa la Real Madrid.

Situația la Real Madrid: Planul meu este să rămân mult timp aici, am semnat pentru cinci sezoane. Mă simt foarte bine, așa că am intenția să stau cât mai mult la Real. Mai ales sunt fericit, pentru că nu mai trebuie să acord câte trei interviuri pe zi. Pe de altă parte, toată atmosfera din jurul clubului este mult mai electrizantă decât în Germania. Dacă trec prin centrul orașului și am fost recunoscut de cineva, pot să mă întorc acasă. Distanța interpersonală din Germania nu există aici. Eu nu sunt genul petrecăreț, prefer să stau acasă, cu familia, în liniște, iar ceea ce cerd alții despre mine nu ma afectează.

Sferturile cu Atletico din UCL: Puteam să câștigăm meciul tur. Am fi meritat o victorie, dar trebuie să ne asumăm și egalul obținut, deși, la 0-0, este foarte periculos, din cauza regulii golului din deplasare.

Câtă grijă ai de tine, ca sportiv? E important să fiu atent la chestiile care țin de sănătatea mea, deși nu pot spune, în ceea ce mă privește, că sunt un profesionist obsedat de o conduită perfectă din punctul ăsta de vedere. Ar însemna să mint, pentru că îmi place să mă bucur de viață și recunosc acest lucru. Însă într-un sezon cu meciuri importante, e bine să am grijă de mine.

Cum e Cristiano? E nebun după fotbal. Dacă ar ști și să își planifice mai bine petrecerile, ar fi perfect (râde). Muncește enorm în fiecare zi și este înnebunit să marcheze. Numai așa se poate obține ceea ce reușește el, ceea ce e o mare calitate.

Petrecerea de ziua lui Cristiano. Nu am fost. Mă invitase cu câteva zile înainte și i-am zis: știi că o să jucăm cu Atletico și nu o să fie ușor. Mai bine îți planificai petrecerea după un meci cu Getafe. A înțeles că am glumit și a râs. Însă apoi am pierdut cu 4-0. Nu cred că trebuia să anuleze totul, era greu să facă asta cu câteva ore înainte și cu mai bine de 200 de persoane invitate. Eu am hotărât să nu merg, pentru că nu mi s-a părut potrivit, la acel moment. Dacă s-ar fi gândit un pic mai mult, și-ar fi dat seama că, în Spania, așa ceva va transpira în presă. Una peste alta, nu cred  că a făcut rău că și-a sărbătorit ziua de naștere.

Despre autor

Tags: ,

bembiluna

bembiluna

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap