Vamos Palacio, Vamos !!!

Palacio de Deportes Madrid (denumit “comercial” Barclaycard Center) a găzduit in acesta seara meciul 2 al play-off-ului EUROLEAGUE la baschet masculin, cu protagoniste Real Madrid si Anadolu EFES Istanbul. Dacă la început de play-off Real părea a avea un adversar mai mult decât facil, primele meciuri de pe teren propriu au dovedit contrariul. Deşi în primul meci Real a învins cu 80-71 , nu a convins. Deloc. A avut norocul unei zile speciale, poate cea mai bună de la transferul său din vară, a lui KC Rivers. Însă jocul prestat de Real a fost cu siguranţă analizat de antrenorul advers în vederea abordării meciului secund.

Şi aici trebuie spus că pe banca Anadolu se află probabil unul dintre cei mai galonaţi şi bine cotaţi antrenori şi strategi în baschetul mondial, Dusan Ivkovic. Un antrenor de 72 de ani cu o colecţie impresionantă de titluri de la Campion mondial cu Yugoslavia, până la Euroleague cu nenumărate cluburi. Inclusiv Pablo Laso declara în trecut că “l-a copiat” pe Ivkovic in cariera sa.

Si a venit meciul doi. Primul sfert se desfăşoară normal, Real arată cine e favorit, iar Anadolu nu pare a face faţă. Se termină 21-16, avantaj Real, însă fără strălucire în joc. Însă pauza dintre sferturi schimbă totalmente raportul de forţe. Foarte agitat, Ivkovic transmite noile strategii de joc, trimite o tripletă letală Krstic, Heurtel , Cedi, lăsând vedeta Draper (fost jucător Real Madrid) pe bancă, simţind că nu e ziua lui fastă. Şi nu s-a înşelat.

A urmat un sfert doi de coşmar, cu 0-14 la un moment dat în favoarea Anadolu, cu un Real debusolat , aflat într-o degringoladă totală şi fără absolut nicio realizare individuală. În acest sfert Anadolu excelează la toate capitolele, încheie sfertul cu scorul de 29-15 şi scorul la pauză devenea 37-45.

Sfertul trei debutează sub aceleaşi auspicii, respectiv Anadolu la timonă, cu procentaj excepţional la recuperări (aveau recuperări ofensive cât avea Real recuperări totaleofensiv/defensiv). Încercările noastre de a răspunde acestui iureş erau palide, iar avantajul turcilor ajunse la 15 puncte.

Însă , la un moment dat, se aude în sală vocea speaker-urului “Vamos, Palacio vamos !!!” moment în care se trezesc cei peste 10.000 de fani şi se trezesc şi băieţii pe teren. Urmeză momentul de revenire cu un total de 10-0 pentru real şi se încheie sfertul trei cu 63-66.

Au urmat ultimele 10 minute. De foc. Anadolu nu se pierde , nu cedează presiunii şi având în Heurtel şi Cedi, de la distanţă, respective Krstic , sub panou, guri de foc continuu, se indeparteaza la 8 puncte şi din nou totul părea pierdut. Unei triple Llull , îi răspundea Cedi cu triplă. Totul părea că merge spre victoria turcilor. Însă ultimele două minute au fost un vis . Pentru Real. Cu triplele lui KC Rivers şi Chacho dublate de erori ofensive pentru Anadolu au schimbat soarta partide. Scor final: 90-85, scor general play-off 2-0

Urmează două deplasări de foc la Istanbul în 21 şi 23 aprilie. Avem însă 2-0 şi avantajul unui eventual joc 5 la Madrid. Însă, judecând la rece cele două partide, situaţia Realului nu e în măsură să ne bucure. Echipa e într-o perioadă cu fluctuaţii prea mari de formă, atât ca echipă cât mai ales individual şi este momentul unei reveniri la o formă pentru Final Four . La cum se prezintă acum echipa, comparativ cu forma unor adversar ca Fener sau CSKA, nu pot să văd un avantaj pentru noi faptul că jucăm Final Four la Madrid. Din păcate sunt jucători remarcabili cu cifre de invidiat în cariera lor, care însă în ultima perioadă au o statistică sportivă personală extrem de slabă procentual. Şi din păcate la Real azi sunt mai mulţi jucători în acestă situaţie. Vorbim de Rudy, Reyes, Nocioni, “Chacho” Rodriguez. Forma lor este extreme de fluctuantă, dar deseori e acoperită de forma de moment unor jucători ca Rivers sau Carroll.

Trăim cu speranţa că geniul de pe bancă Pablo Laso va reuşi să resusciteze acesta echipă şi , după 20 de ani, să ne bucurăm de trofeul suprem în Palacio de Deportes Madrid, 17 mai 2015 !!!

Hala Madrid!!!

Despre autor

Tags: , ,

Gogoloius

Gogoloius

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap