Villarreal – Real Madrid 2-3. De la agonie, la extaz!

Real Madrid s-a impus dupa o revenire miraculoasa pe El Madrigal in fata celor de la Villarreal, scor 3-2. Elevii lui Zidane au intors meciul de la 0-2 si au castigat in minutele de final dupa reusita lui Alvaro Morata.

Dupa prestatia lamentabila de pe Mestalla, Madridul lui Zizou nu parea sa fii invatat mai nimic. In ciuda faptului ca in fata, campionii Europei, aveau un adversar net superior levantinilor, “albii” lui Zidane au prezentat aceeasi reteta al unui fotbal inestetic, lipsit de imaginatie si de actiuni periculoase de poarta. Posesie sterila, lipsa completa de solutii si idei pe spatii scurte sau timp, distante epocale intre linii, mult prea putina verticalitate si eterna problema a unei constructii descifrabile in prima zi de gradinita. Pentru o campioana a Europei si actual lider din Spania, imposibilitatea desfacerii oricarui adversar indiferent de context, stadion, vreme sau fus orar devine o problema reala. Real Madrid nu a putut duce, la fel ca si in multe alte meciuri ale sezonului, mingea spre atacantii sai, iar atunci cand a facut-o (rar spre deloc) i-a gasit de regula in pozitii moarte. Pozitii ucise de contratimpul in care Los Blancos isi gandesc constructia ofensiva.

Pe El Madrigal, doua rezerve au schimbat soarta punctelor. Gazdele au profitat usor de fotbalul tern oferit de Los Merengues si s-au trezit cu un avantaj de 2-0, probabil mai mult decat meritat. Cu toate ca se pot invoca anumite inexactitati ale brigazii de arbitri, scuzele nu-si au locul, iar prestatia mai mult decat modesta de pana in acel moment a “albilor” lasa fara justificare orice tentativa de scuza.

Isco si Morata schimba destinatia punctelor

Ceva s-a schimbat insa la 0-2. In primul rand in viziunea antrenorului francez de pe banca Madridului, apoi in jocul echipei merengue, si nu in ultimul rand, in atitudinea echipei blanco. Isco era exact jucatorul de care Real a avut nevoie aseara, intrarea sa dinamitand chiar si la 0-2 un angrenaj aproape mort. Bale si Cristiano au prins culoare in obraji, Modric s-a simtit in sfarsit degrevat de acel “du-te vino” continuu, iar Kroos s-a limitat la a face ceea ce stie cel mai bine: sa paseze…la timp, exact, rapid, in orice directie. Marcelo si Carvajal au urcat si ei ceva mai mult, iar triunghiurile create de Isco, Marcelo si Ronaldo sau Kroos au facut exact acea diferenta pe care Madridul nu o putea face pana la intrarea lui Isco.

Primul gol a venit de la Gareth Bale. Nu exista dubii ca galezul nu face fata fizic unui meci de un asemenea nivel dupa accidentarea care l-a tinut departe de gazon atata timp, dar Bale a fost acolo la centrarea perfecta a lui Carvajal si a reluat cu capul in plasa mingea de 1-2. A venit apoi Cristiano Ronaldo care a transformat cu siguranta un penalty in favoarea madrilenilor, dupa ce tot el reusise poate cea mai frumoasa executie a serii printr-un sut fenomenal “dintr-o bucata” care lovise din pacate doar bara portii gazdelor.

Cu 2-2 pe tabela, Madridul a apasat in continuare pe acceleratie simtind momentul slab al gazdelor si Morata a fost omul potrivit la locul potrivit. Din nou. Pentru a 8-a oara in acest sezon. Canteranul aduce o noua victorie echipei sale , iar un calcul simplu ne arata ca fara reusitele sale din acest sezon de La Liga, Real Madrid s-ar fi aflat acum la 10 puncte de FC Barcelona.

Despre autor

Tags: , , ,

Riley

Riley

La camiseta del Real Madrid es blanca, se puede manchar de barro, sudor y hasta de sangre, pero nunca de verg├╝enza!!!

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap