Vine? Nu vine?

In randurile de mai jos, colegul Rares vine cu o injectie de optimism.

Salutare dragi madridista!

Scriu acest articol pentru a încerca să vă liniștesc în legătură cu venirea lui Kylian pe Bernabéu peste câteva luni. Așadar, încep prin a vă reaminti că suntem cea mai galonată echipă din istoria fotbalului, de aici și invidia celorlalți. “Atunci când Real Madrid pierde, toți sunt bucuroși”, pentru că suntem cei mai buni, spunea José Mourinho acum mult timp. Real Madrid este singurul club de fotbal care a avut  succes în toate erele fotbalului, iar aducerea lui Mbappe o să ne readucă încă o eră de glorie și câteva trofee Champions League în vitrină. De aceea mulți privesc cu optimism și se bucură când aud Fake news uri cu prelungirea contractului lui Mbappe la PSG, dar stați liniștiți, nu o să prelungească.

Așadar, cu toții știm că Mbappe este printre cei mai buni fotbaliști în momentul de față, dacă nu cel mai bun, și va rămâne acolo în top pentru mult timp. Și, evident, cel mai bun fotbalist trebuie să fie asociat cu cel mai bun club, nu?Toate celelalte mari cluburi, ar face orice să-l aibă, corect? Dar de ce nu auzim știri despre transferul lui Kylian la alte cluburi puternice? (Și mă refer aici la știri de la surse credibile, nu Fake News uri) Când peste câteva luni e liber de contract și toată lumea știe asta. E simplu, toți știu deja următoarea lui destinație, iar aceea este Real Madrid!

Haideți să vorbim despre situația lui la PSG. După cum bine știți, în 2017, Mbappe a semnat cu PSG, pe atunci a avut și posibilitatea să semneze cu Real Madrid, clubul visurilor lui, care era pe val în acel moment și îi avea la echipă pe Zidane și Cristiano, cei 2 idoli ai săi. De ce nu a semnat cu Real Madrid în 2017? Ei bine, chiar el spune și o spune și mama sa, semnând cu PSG, a fost doar un pas în cariera lui, a ales un club mai mare decât AS Monaco, unde să se dezvolte, astfel încât, atunci când o să facă pasul cel mare, spre Real Madrid, să fie 100% pregătit. Kylian Mbappe, in april 2017: “Real Madrid is a club where you should go when you’re fully mature, and you’ve fully mastered your craft. Right now I haven’t mastered my craft yet”

. După 4 ani de la acea declarație, el a devenit idolul suporterilor din Paris, doborând foarte multe recorduri pentru club și se îndreaptă în acest sezon spre al patrulea titlu de golgheter în Ligue 1. În ciuda iubirii pe care o poartă Parisului și atașamentul față de țara sa, Kylian știe că dacă semnează un nou contract cu PSG, îi va distruge visul de a ajunge pe Bernabéu și de a juca pentru clubul la care visează să joace de mic. De aceea, vara trecută, când a intrat în ultimul an de contract, a vrut să plece și a vrut să o facă într-un mod decent, nu să nu plece gratis și fără că PSG să primească ceva banii pe el , și când spun ceva bani, mă refer la foarte mulți bani, vreo 200M€.

Daca ar fi acceptat acesti bani, PSG și-ar fi acoperit investiția din urmă cu 4 ani, atunci când l-a adus de la PSG și mai rămânea și cu bani în plus. Win-win situation. Doar că Nasser nu știe să piardă și crede că poate cumpăra cu banii orice, astfel că nu i-a dat drumul lui Kylian nici pe 200+M€, cu toate că știa că peste câteva luni îl pierde gratis. Obsesia lui este ca PSG să devină cel mai puternic club din lume, iar pentru asta, știe că trebuie să facă orice pentru a-l păstra pe Kylian. Chiar înainte de Euro, Nasser anunță că Mbappe nu va pleca de la PSG. (“Mbappe will never be sold, and he will never leave on a free agent.”). O declarație care l-a speriat pe Kylian, dar probabil l-a liniștit tata Perez repede.

Mai târziu, în august, după o vară plină de speculații și de știri în care se confirmau intențiile lui Mbappe de a ajunge la Real Madrid, știri care erau evident negate de către presa Franceză, (practic deținuta de Qatar, ca de altfel toată Franța) PSG îl aduce pe Messi, cu surle și trâmbițe. După o vară cu transferuri de top, la prezentarea noilor jucători, primele cuvinte pe care Nasser le spune la TV sunt despre Mbappe. “Mbappe has no more excuses not to stay”.Nasser spune cuvintele astea cu toate că era deja clar că Mbappe e hotărât să plece, iar nu prea mai aveau ce să facă, doar să-l țină la pușcărie încă 1 an.În 22 august Real Madrid face prima ofertă pentru Mbappe, undeva în jur de 200M€ pentru un jucător aflat în ultimul an de contract și care își exprimase deja intențiile de a pleca la clubul visurilor lui și că nu mai dorește să prelungească.

Dar se pare că PSG nu este o instituție de fotbal, ci un club care încearcă să distrugă fotbalul, încercând să-i cumpere gloria. In acest moment, au cele mai mari salarii, doar că pe parte de venituri, nu sunt nici măcar in top 10.Au refuzat toate ofertele, de fapt nici măcar nu au răspuns acestora. Pentru PSG nu există reguli și nu au respectat niciodată Fair Play ul financiar , de  menționat ar fi și faptul că PSG este o închisoare, au forțat jucători precum Verratti, Marquinhos sau Neymar să rămână la ei și să semneze noi contracte, iar la fel vor să facă și cu Mbappe.

 Pe 1 septembrie, după o lungă vară atât pentru noi cât și pentru el , în care nu a comentat deloc public despre telenovela transferului său și care nu s-a terminat așa cum și-ar fi dorit, el îi răspunde unui prieten pe Insta: “Respect to your professionalism. Reprogram your dreams for soon. You are the best” Pe lângă faptului că este un jucător special, Kylian a demonstrat și că este un profesionist desăvârșit și cu toate că a ratat transferul la Real Madrid, el a ținut capul sus și a mers înainte dând totul pentru PSG în acest ultim sezon al său pentru parizieni.

2 luni mai târziu, Mbappe decide să iasă și să vorbească despre toată telenovela legată de transferul său în vara recent încheiată. “When I heard the president say I will never leave on a free i got scared and told myself: And what happens now?” PSG au încercat să se scuze că au refuzat oferta de 200M€ pentru un jucător aflat în ultimul an de contract prin aceste cuvinte: “Madrid’s offer came later”, însă chiar Mbappe a spus că cei de la PSG mint și că el i-a informat din Iulie că vrea să plece.”I did not appreciate how the club said that it came very late, it makes me look like a thief while I told them very early in the summer that I wanted to leave” He also mentioned how PSG’s galactic summer did not change his mind one bit about his decision of leaving. Iar după a urmat interviul în care mama sa a clarificat situația și din care reiese că Mbappe nu se simte vinovat pentru că părăsește PSG ul liber de contract, o ultimă carte pe care PSG ul a jucat-o încercând să-l facă să se simtă vinovat că pleacă liber și poate reușesc să îl convingă să semneze prelungirea.
Fayza Lamari (Mbappe’s mom) to LeParisien:”Kylian has a clear dream and that is to play for Madrid””Kylian thought it’s time to take the next step””Nobody decides his future but himself. When he wants something, you can do whatever you want but Kylian will still do it” “now NO ONE can blame us for leaving for FREE”. 
Scriu acest articol prin a încerca să vă liniștesc în legătură cu transferul mult așteptat al lui Kylian Mbappe la marele Real Madrid, echipa unde visează să joace de când era foarte mic. Nu dețin adevărul absolut ( e posibil să mă înșel, nu ar fi prima dată? ), dar sfatul meu pentru voi toți este să stați liniștiți, peste doar câteva luni vine Mbappe, și odată cu el o să redevenim glorioși în UEFA Champions League!! ?

Despre autor

sanbk2002

sanbk2002

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap