Zidane: “Jucatorii aveau nevoie de un astfel de meci!”

Având în vedere forma destul de slabă din ultimele meciuri pe teren propriu, Zinedine Zidane a fost foarte încântat că jucătorii săi au reușit o victorie la o diferență mare de goluri, 7-1 scor final împotriva celor de la Deportivo La Coruna pe Bernabeu.

Formația din Galicia a reușit să deschidă scorul dar însă gazdele și-au revenit foarte rapid și au marcat multe goluri, în primul rând grație galezului Gareth Bale care a înscris 2 goluri superbe.

Zidane a ținut o conferință de presă după meci:

„Jucătorii aveau nevoie de un asemenea meci, nu știu dacă echipa s-a schimbat foarte mult, scorul final însă, este impresionant, asta e diferența.”

„Am jucat bine împotriva celor de la Villareal și așa am făcut și azi, chiar și pana la 0-1. Sunt fericit astăzi.”

Cu membrii seniori din tripleta de atac înapoi în formă, antrenorul francez a reușit să schimbe formația de joc într-un 4-3-3 deși el consideră ca atitudinea echipei sale a fost mai importantă.

„Ca de fiecare dată, putem juca în diferite moduri, astăzi asta am facut și a funcționat. Am schimbat sistemul de multe ori în acest an, dar cel mai important lucru este atitudinea. Nu știu cât timp a trecut de când n-am mai înscris atâtea goluri pe Bernabeu.”

Problemele medicale ale lui Gareth Bale l-au ținut în afara terenului o considerabilă perioadă de timp, contribuția lui astăzi a fost fantastică și ne-a arătat din nou cât de mult înseamnă lipsa lui uneori.

„Vreau să am toți jucătorii apți, încă avem jucători care ne lipsesc. Acesta este fotbalul, accidentările se pot întâmpla oricui.”

”Sunt fericit pentru Gareth pentru că acum ar trebui să poată juca regulat și să aibe consistență.”

„La golul de 0-1 am avut o reacție bună, iar apoi după cele 2 goluri am putut juca exact cum ne doream.”

”Nu am jucat destul de relaxați în ultimele meciuri, în special acasă. Astăzi am văzut cum se pot schimba lucrurile când profitam de ocaziile pe care le avem.”

Nacho a făcut din nou partidă foarte bună, însă de data aceasta marcând prima sa dubla într-un meci în tricoul lui Real Madrid. Nacho are 1 gol în Uefa Champions League și 3 în campionat în acest sezon.

Și Marcelo a reușit 2 pase de gol, având în vedere forma foarte slabă în acest sezon la acest capitol, din punct de vedere ofensiv Marcelo pare că își revine. În schimb încă nu stă grozav pe partea defensivă, lucru ce ar putea dăuna în dubla manșă cu PSG, acolo urmând să-l înfrunte direct pe tânărul Mbappe, noua senzație a fotbalului francez care ne arată tuturor că forma sa foarte bună din sezonul trecut nu a fost doar o întâmplare.

BBC nu mai jucaseră împreună de 273 de zile. Bale și Cristiano au început meciul în atac alături de Borja Mayoral, care a fost schimbat în minutul 63 cu Benzema făcându-și astfel prima apariție în 2018 pe teren și a facut un joc bun. Probabil că cei 3 vor începe meciul ca titulari în partida cu Valenica, sâmbătă.

Cifrele lui Gareth Bale(omul meciului):

  • Minute jucate: 82′
  • Șuturi (pe poartă): 2 (2)
  • Pase precise: 33(76.7%)
  • Goluri: 2
  • Pase cheie: 3
  • Dueluri (câștigate): 9 (7)
  • Deposedat: 0

Gareth Bale ajunge la 6 goluri marcate în campionat, la egalitate cu Cristiano care a făcut și el o partidă bună:

Pase precise: 30(97%) 7 șuturi, 2 goluri și o pasă de gol magică pentru șutul perfect plasat al lui Luka Modric.

Cristiano a ieșit de pe teren după ce marcat al doilea său gol, el fiind lovit un adversar în zona ochiului ceea ce a cauzat o sângerare puternică.

Cristiano în acest moment are 18 goluri în acest sezon pentru Real Madrid.

Vă ofer și o comparație între meciul de astăzi și meciul cu Villareal, unde se poate vorbi despre un soi de ghinion: 28 șuturi – 0 goluri, iar astăzi, 24 șuturi – 7 goluri.

Consider că după acest meci trebuie să fim fericiți și entuziasmați, nu neapărat din cauza victoriei, ci că Bale este înapoi într-o formă bună după numeroase accidentări, Cristiano începe să marcheze din nou, iar Karim este și el sănătos și ne putem bucura din nou văzându-i pe cei 3 jucând. Per total, de la meciul cu Villareal, atitudinea generală a echipei s-a schimbat și asta este important.
Sergio Ramos va reveni și el la antrenamentele cu echipa începând de săptămâna următoare.

Marco Asensio a împlinit astăzi 22 ani.

Pentru Real Madrid urmează partida retur de pe Santiago Bernabeu, împotriva celor de la Leganes în sferturile Copa del Rey, 24 ianuarie ora 22:30. În tur scorul a fost 0-1, gol marcat de Marco Asensio pe final.

Despre autor

Tags: , ,

Catalin Stoica

Catalin Stoica

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap