Zinedine Zidane: “Trecem printr-un moment complicat, dar este o placere sa lucrez cu acesti baieti!”

In cadrul unei conferinte de presa sustinuta la Lausanne pentru Asociatia Passion Foot, Zinedine Zidane a analizat perioada actuala de la Real Madrid, a acceptat momentul dificil al echipei, dar si-a laudat in permanenta jucatorii, apoi a explicat lipsa transferurilor si a vorbit despre Karim Benzema si imposibilitatea acestuia de a reveni la echipa nationala a Frantei. Iata cele mai importante declaratii facute aseara de Zidane despre Real Madrid:

“Jucatorii de fotbal sunt niste copii ceva mai mari: chiar daca au deja totul, pasiunea pentru fotbal ramane cea mai importanta. Jucatorii mei sunt profesionisti de prima mana, sunt cei mai buni din lume, iar eu ma simt mandru ca ii antrenez. Trecem printr-un moment ceva mai complicat dupa ultimele egaluri. Dar baietii mei isi doresc mereu sa progreseze, sa castige. Uitati-va la Cristiano, uitati-va la antrenamentele lui, vrea sa marcheze si sa castige mereu chiar si acolo”

“Marea dorinta a lui Karim Benzema este sa revina la echipa nationala, dar nu stiu daca asta se va intampla prea curand. Nu decid eu, dar sunt convins ca la un moment dat va reveni la nationala Frantei. Singurul lucru care ma intereseaza acum este ca Benzema sa-si recapete ritmul si sa joace foarte bine pentru Real Madrid”

“In calitate de antrenor principal, deciziile importante imi apartin. Presedintele este cel care decide, dar in ceea ce priveste chestiuni de echipa, de transferuri, mereu imi cere aprobarea. Spre exemplu, anul acesta nu am facut transferuri pentru ca nu aveam nevoie sa facem, mai ales ca recuperasem trei jucatori care ne lipseau pentru a aduce echilibru in lot. Singurul post pe care nu il avem dublat in lot in acest moment este cel al lui Casemiro, in rest avem cate doi jucatori pe pozitie. Si totusi lumea vede doar partea goala a paharului, nu si pe cea plina. Orice transfer vom face se va face doar cu aprobarea mea”

“Muncesc zilnic, sunt un antrenor tanar si un veteran al acestui domeniu de activitate. Am insa nevoie de progres de la o zi la alta, sunt perfect constient de asta. Am oameni aproape de mine care ma sustin si ma ajuta, in plus cunosc perfect acest club. Am venit la Real Madrid in 2001 si n-am mai plecat nici macar o zi de aici. Cunosc totul, cunosc atomsfera, pretentiile iar aceste lucruri sunt foarte importante”

“Zambesc mereu pentru ca acesta este felul meu de a fi. Cand eram jucator zambeam, dar era mai putin complicat. Traiesc totul cu pasiune, imi iubesc meseria si cred ca daca faci totul cu pasiune, acest detaliu iti permite sa cresti, sa fii un profesionist adevarat. Jucatorii mei sunt foarte valorosi si au principii. Am deja opt luni de cand sunt alaturi de ei si ma bucur enorm ca-i pot vedea zi de zi si pot lucra alaturi de ei. Este o placere si o onoare pentru mine”

Despre autor

Tags: ,

Florentino

Florentino

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap