Acord pentru Illarramendi: bascul revine la Real Sociedad pentru 20 de milioane

La doi ani distanta dupa ce s-a transferat la Real Madrid, Asier Illarramendi revine acasa. Real Sociedad a ajuns la un acord cu Real Madrid pentru transferul tanarului mijlocas nascut la Mutriku. Bascii vor plati 16,5 milioane de euro pentru Illarra, alte patru milioane de euro urmand a fi incasate din variabile. In sezonul 2015-2016, Asier va fi cedat sub forma de imprumut pe Anoeta, urmand ca din 2016, Real Sociedad sa-l cumpere definitiv. Cele doua cluburi au recurs la aceasta metoda din motive fiscale, iar clauza de cumparare din 2016 este obligatorie. Din cate se pare in contract va fi inclusa si o clauza preferentiala de rascumparare din partea clubului blanco, dar si un procentaj dintr-un viitor transfer.

Pe 12 iulie 2013, Real Madrid ii platea clauza de reziliere lui Illarra, platind bascilor de la Real Sociedad 32 de milioane de euro. Dupa mai bine de doi ani, Asier se intoarce pe Anoeta pentru 20 de milioane, dupa ce in ianuarie refuzase sa ajunga pentru 25 de milioane la rivala de moarte a lui Real Sociedad, Athletic Club.

Conform apropiatilor, citati de agentia EFE, Illaramendi s-a declarat dezamagit de perioada petrecuta pe Bernabeu si de felul in care s-a simtit tratat in ultimul an. Bascul nu a inteles, sustin apropiatii sai, de ce in momentul in care ar fi avut sansa sa joace si sa demonstreze ca a meritat investita in el, Real Madrid a decis sa-l cumpere pe Lucas Silva, un jucator care nu a confirmat ulterior pe Bernabeu.

Despre autor

Tags: , ,

Florin Codreanu

Florin Codreanu

Hala Madrid y nada mas!!!

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap