Arturo Vidal si pasiunea sa pentru Real Madrid

Unul dintre jucatorii preferati ai lui Carlo Ancelotti, chilianul Arturo Vidal de la Juventus Torino ar putea ajunge in vara pe Santiago Bernabeu, cunoscuta fiind admiratia tehnicianului italian pentru mijlocasul “Batranei Doamne”. Interesant este ca vestea nu ar putea suna foarte bine doar pentru fanii blanco ci si pentru jucatorul sud american.

Jurnalistul Nicloas Olea, autorul cartii “Vidal, su historia” reda cateva pasaje interesante in cadrul impresionantei sale opere. Originar din El Huasco, Arturo si-a facut din fostul madrilen, Ivan Zamorano un adevarat idol. Odata cu trecerea timpului, afectiunea jucatorului chilian pentru Zamorano s-a transformat intr-o pasiune desavarsita pentru “galacticii” madrileni, cu Figo, Zidane, Ronaldo sau Beckham in rolul lui “Bam Bam Zamorano”.

In cartea lui Nicolas Olea se regasesc cateva pasaje interesante si cateva marturisiri fascinante despre actualul mijlocas la torinezilor: “Visul sau a fost mereu sa joace la Real Madrid” isi aminteste unul dintre angajatii clubului Colo Colo, Nelson Pizarro. Il intrebam mereu: “Dar in Italia n-ai vrea sa joci?”, mai ales ca noi in Chile urmaream foarte mult campionatul italian. Raspunsul sau venea sec: “Nu, nu, eu vreau la Madrid! Vreau la Real Madrid”. Olea dedica intr-unul dintre capitolele cartii sale pasaje importante iubirii dintre Arturo Vidal si gruparea de pe Chamartin: “Arturo a fost dorit la Real Madrid de Mourinho. Portughezul a avut ochi pentru el, iar Arturo era pe punctul de a-si indeplini visul copilariei. Nu l-au lasat insa sa plece. Germanii de la Leverkusen au cerut multi bani, probabil prea multi pentru acea vreme” scrie Olea care apoi continua:”Mondialul din 2014 trebuie sa fie Mondialul lui Vidal. Daca Arturo explodeaza si la acest turneu final, Real Madrid va reveni cu o oferta, e tot ceea ce poate visa un tanar care acum cativa ani a plans pentru ca a ratat sansa vietii. Arturo este un zeu pentru nationala sa. Le calca pe urme idolilor sai, Zamorano si Salas, dar poate ajunge si mai sus. Arturo nu are limite, nu cunoaste gustul amar al esecului. Este un campion, asa s-a nascut si asa va muri”.

Acelasi Nicolas Olea considera ca un rol decisiv in cariera lui Vidal l-a avut Jupp Heynckess, fostul sau tehnician de la Leverkusen: “Stia spaniola din perioada Real Madrid. L-a ajutat mult pe Arturo acest aspect. Discutiile interminabile cu Herr Jupp l-au crescut atat ca om cat si ca fotbalist. Inainte sa ajunga Jupp la Leverkusen, Arturo avea insa probleme grave de indisciplina, pentru ca firea sa este una rebela. Heynckes i-a fost ca un tata. I-a dat toata libertatea din lume, dar Arturo n-a profitat de ea, pentru ca-l respecta prea tare. Din acel moment, Arturo Vidal a devenit fotbalist. Are un caracter incredibil, nu se teme de nimeni si de nimic. In Germania i-a luat mingea din mana lui Ballack, starul lui Bayer pentru a executa penaltyurile, iar de-atunci doar el a facut-o. La Torino a facut la fel, iar Del Piero si mai apoi Pirlo, au tacut si l-au inteles. Lasati-ma pe mine sa bat si va fac campioni, le-a spus Arturo. N-a ratat niciunul” spune Nicolas Olea.

Pasiunea lui Vidal o reprezinta conform lui Olea, caii si hipismul. “Nu avea bani sa-si cumpere unul cand era copil. Cu toate acestea la 12 ani a castiga 40.000 de pesos la pariuri pe cai, bani pe care i-a lasat familiei. In fapt, erau 50 de euro. Astazi are trei cai, iar doi dintre ei se numesc: Sonobianconero si Forzajuve”.

Despre autor

Tags:

Florin Codreanu

Florin Codreanu

Hala Madrid y nada mas!!!

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap