Atalanta Bergamo- Real Madrid, meci tur în optimile Ligii Campionilor

Când s-a făcut tragerea la sorți pentru optimile Ligii Campionilor puțină lume și-a dorit un adversar ca Atalanta deoarece această echipă este complet imprevizibilă. Cu un pas în semifinale anul trecut când conducea cu 1 – 0 pe PSG în minutul 90, fiind întoarsă de francezi în 3 minute, capabilă să câștige cu 2 – 0 în deplasare cu Liverpool ( în forma de anul trecut ) dar și să piardă cu 5 – 0 acasă în fața aceleiași echipe, cu peste jumătate din meciurile de acasă în care au marcat 3 sau mai multe goluri, Atalanta lui Gasperini este un fenomen interesant în Liga Campionilor.

Într-o așezare 3 – 4 – 1 -2 și aducând la fiecare fază de atac măcar 7 – 8 jucători aproape sau în careu, Atalanta este o echipă incomodă, care face pressing foarte sus și încearcă să recupereze mingea cât mai repede. 3 fundași centrali, 2 benzi foarte ample, 2 mijlocași poziționali și 3 atacanți fac din această echipă foarte solidă un adversar de temut care își dorește mult posesia și care marchează mult și ușor. Cu Muriel și Zapata ca vârfuri de lance, Ilicic cel care a marcat 4 goluri Valenciei anul trecut și cu o organizare defensivă foarte bună, Atalanta va fi un adversar redutabil.

De cealaltă parte, Zinedine Zidane are o misiune grea în această deplasare, cu 9 accidentați dar și o problemă de poziționare de rezolvat. Precedentele deplasări ale lui ZZ în Italia din postura de antrenor al echipei Real Madrid au fost toate încununate de succes (  Roma (0-2) în 2016, la Napoli (1-3) în 2017, la Juventus (0-3) în 2018 și la Inter (0-2) în noiembrie 2020). Prima șansă este să joace aceeași fotbaliști din etapa precedentă, cu Courtois, Lucas Vasquez, Varane, Nacho și Mendy în apărare, Kroos – Casemiro – Modric la mijloc și Vini JR, Mariano, Asensio în atac. A doua variantă ar fi întărirea mijlocului cu Isco, ceea ce l-ar scoate din tripleta ofensivă pe Vini. Rămâne să vedem ce va alege antrenorul nostru pentru diseară și să sperăm că este alegerea corectă.

Hala Madrid!

Despre autor

Realmadrid.com.ro

Realmadrid.com.ro

Ser del Madrid es saber que ya eres el mejor en algo

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap