Cat castiga cei mai bine cotati fundasi centrali din lume, comparativ cu Sergio Ramos

Polemica situatie in care se afla Sergio Ramos deschide o adevarata dezbatere in privinta nivelului salarial pe care ar trebui sa il aiba la Real Madrid unul dintre cei mai bine cotati fundasi din fotbalul modern. In comparatie, cotidianul ABC a realizat o analiza asupra salariilor pe care le primesc alti fundasi centrali de top din fotbalul mondial, iar rezultatele par sa dea dreptate pretentiilor fotbalistului andaluz. Sergio Ramos este remunerat in momentul de fata cu 7 milioane de euro pe an, iar andaluzul cere un salariu anual de 10 milioane de euro pe sezon si un nou contract pe cinci ani cu Real Madrid. Un contract care l-ar aduce pe Ramos in postura de a se retrage de pe Santiago Bernabeu. Iata insa situatia altor fundasi de top din fotbalul contintental:

1. David Luiz (Paris Saint Germain)

Considerat unul dintre fundasii de calitate din fotbalul mondial, brazilianul a ajuns la Paris Saint Germain pentru o suma impresionanta: 55 de milioane de euro. Fostul fundas de la Benfica si Chelsea incaseaza anual un salariu de 10 milioane de euro net per sezon

2. Gerard Pique (FC Barcelona)

Pe 20 mai 2014, Pique si-a prelungit contractul cu FC Barcelona pana in 2019. Fundasul catalan si-a marit totodata si salariul, ajungand acum sa castige 9 milioane de euro net pe sezon

3. John Terry (Chelsea)

Un simbol pentru gruparea londoneza, John Terry aduna 20 de ani pe Stamford Bridge. Fundasul a semat un nou acord cu campioana Angliei, valabil pana in iunie 2016, urmand a incasa un salariu anual de 12 milioane de euro net per sezon.

4. Thiago Silva (Paris Saint Germain)

Considerat de multi cel mai bun fundas central din lume in acest moment, brazilianul Thiago Silva si-a prelungit contractul cu PSG pana in iunie 2018. Sud-americanul incaseaza in acest moment un salariu anual de 12 milioane de euro net pentru fiecare sezon disputat pe Parc de Prince plus numeroase bonusuri de performanta.

5. Diego Godin (Atletico de Madrid)

Uruguayanul a sosit la Atletico in 2010 si a devenit sub comanda lui Diego Simeone un reper defensiv. Actualul sau contract expira in 30 iunie 2018, iar salariul sau este unul mic: 3 milioane de euro net pe sezon. Din acest motiv, Atletico ii pregateste un nou contract uruguayanului, care va castiga un salariu dublu si isi va mari clauza de reziliere a contractului, una suficient de tentanta pentru cluburile puternice din Europa, mai ales ca Manchester United pare interesata de serviciile sale.

6. Mats Hummels (Borussia Dortmund)

Jucatorul adus de Borussia in 2008 de la Bayern castiga conform contractului care expira in iunie 2017, 3,5 milioane de euro net pe sezon. Este drept ca presa germana anunta ca United ii ofera un salariu de 10 milioane de euro pentru fiecare dintre urmatorii cinci ani de contract.

Despre autor

Tags: , , , , , , ,

Florin Codreanu

Florin Codreanu

Hala Madrid y nada mas!!!

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap