Cine este Achraf Hakimi « Arra Madrid! »

Achraf Hakimi

S-a nascut la Madrid din parinti de origine marocana, iar la nici 19 ani isi indeplineste visul. Achraf Hakimi, primul international marocan din istoria clubului Real Madrid are dubla cetatenie si joaca la Real Madrid de la 8 ani. Zidane l-a ales pentru a-l “dubla” pe Dani Carvajal in sezonul 2017-2018, cu toate ca Alaves si Watford erau pe urmele sale vizand un imprumut. «

Povestea lui Arra in fotbal incepe in 2005, cand tatal sau l-a dus in probe in apropiere de Getafe. Nu era fundas dreapta, dar a avut nevoie de 10 minute pentru a trece drept cap de lista la trialul organizat de Club Deportivo Colonia Ofigevi. Dupa 11 luni explozia pustiului cu origini marocane era evidenta, astfel ca tatal sau si-a facut curaj si l-a dus in probe la Real Madrid. 11 ani mai tarziu, Club Deportivo Colonia Ofigevi nu mai exista in fotbal, dar Arra a primit tricoul cu numarul 19 la prima echipa a Realului. Va juca alaturi de Carvajal, Ramos, Ronaldo, Benzema si toate megastarurile care au adus de 3 ori Uefa Champions League in ultimii patru ani la Madrid.

Achraf Hakimi (2)

Ca orice copil modest din Capitala, Arra si-a facut mari sperante legate de fotbal. Si-a petrecut copilaria langa Real Madrid, dar nu si-a imaginat vreodata ca va ajunge fundasul dreapta al multiplei campioane a Europei. Arra juca atacant in Ciudad de Getafe si visa sa fie Robinho. Mai tarziu si-a dorit sa fie Di Maria, remarcabila extrema merengue. Astazi este Achraf Hakimi, jucator la prima echipa a Realului din Madrid.

Antrenorii de la juniorii Realului i-au apreciat calitatile, dar n-au fost prea impresionati de fizicul si coordonarea sa. In primele meciuri pentru Academia Realului, Achraf a evoluat ca extrema dreapta, iar in scurt timp avea sa devina fundas dreapta. Asa i-au descoperit Ramis si Zidane “su mejor version” cum spun spaniolii. Viteza excelenta, tehnica foarte buna de lovire a balonului, agresivitate, o disponibilitate la efort extraordinara si multa, multa ambitie. Calitati care il recomanda pe Arra spre prima echipa a Realului, unde va avea pentru moment misiunea de a-l “odihni” probabil pe Dani Carvajal din cand in cand. In timp insa, Achraf Hakimi ar putea fi un nume greu de scris, dar usor de retinut. Pentru ca marocanul promite din toate punctele de vedere. In pretemporada din Statele Unite, peste 1000 de marocani au facut eforturi deosebite pentru a fi alaturi de noul lor idol. Cu siguranta, fenomenul se va amplifica in foarte scurt timp, dar Arra ramane cu picioarele pe pamant: “Sunt tanar, prea tanar ca sa vorbesc”. Asa scurt a incheiat marocanul nascut la Madrid, cererea de interviu a celor de la Real Madrid TV in SUA. S-ar putea sa fie un semn bun … Arra Madrid!

Despre autor

Tags: , ,

Realmadrid.com.ro

Realmadrid.com.ro

Ser del Madrid es saber que ya eres el mejor en algo

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap