Cine este Keylor Navas? Portarul costarican are o medie incredibila de interventii pe meci

Real Madrid a surprins prin interesul manifestat fata de costa-ricanul Keylor Navas. Portarul de la Levante are sanse bune sa apere poarta campioanei Europei din sezonul viitor, dupa ce MARCA a anuntat ca madrilenii vor plati clauza de reziliere a contractului lui Navas cu Levante.

Dar cine este cu adevarat Keylor Navas si de unde interesul gruparii blanco pentru el? Ei bine, Navas este unul dintre cei mai valorosi portari din liga spaniola de fotbal, un portar constant, care nu gafeaza, nu foarte inalt, mobil, de linia portii, cu reflexe absolut incredibile. Keylor a venit in Spania la Albacete dupa ce si-a inceput cariera la Deportivo Saprissa, cea mai cunoscuta echipa a Columbiei. Scouterii lui Levante l-au remarcat imediat si au reusit sa-si asigure semnatura sa pentru sezonul 2011-2012.

202 interventii salvatoare in 47 de meciuri pentru Levante!!!

Din acel sezon, Navas a strans 47 de meciuri in La Liga pentru gruparea levantina si un totoal de 4150 de minute jucate. In 47 de jocuri la Levante, Navas a incasat 49 de goluri, o medie exceptionala pentru un portar al unei echipe mici din Primera Division. Si mai interesant este capitolul parade, acolo unde portarul costa-rican impresioneaza in mod evident. In 47 de jocuri oficiale in Primera Division pentru Levante, Keylor Navas a reusit 202 interventii salvatoare! Keylor a mai evoluat in 11 meciuri de Cupa incasand 15 goluri, dar si in 12 jocuri de Europa League primind alte 7 goluri. La Cupa Mondiala din Brazilia, Navas a fost considerat de multi cel mai bun portar al competitiei. Costa-ricanul a evoluat in cinci jocuri contribuind decisiv la performanta incredibila a echipei sale nationale. In cele 5 partide a avut 21 de interventii salvatoare (adica o medie de 4 interventii per joc) si a incasat numai doua goluri. Procentajul interventiilor sale de 91,3 % este cel mai bun procentaj al unui portar la Cupa Mondiala din Brazilia.

Informatiile in privinta lui Keylor Navas raman contradictorii. Jucatorul sustine ca nu stie inca nimic despre interesul Madridului, dar ca ar fi onorat sa mearga in Capitala Spaniei. Agentul sau confirma interesul unor cluburi mari din Europa, dar la fel ca si Navas, sustine ca Real Madrid nu i-a contactat deocamdata direct. Quiqo Catalan, presedintele luI Levante confirma pe de-o parte interesul gruparii blanco pentru Keylor Navas, dar sustine ca deocamdata, Real Madrid n-a platit clauza de reziliere a contractului jucatorului.

Ajunge la Monaco?

Pe Concha Espina a rasuflat ieri un zvon, care parte destul de putin credibil. Se spune ca AS Monaco nu putea plati clauza de reziliere a contractului lui Navas din cauza problemelor cu fiscul francez si a apelat la Real Madrid pentru a-l obtine pe Keylor din vara acestui an. Cele doua cluburi ar urma sa-l includa pe Navas in transferul lui James Rodriguez pentru a mai scadea din pretul acestuia, iar costa-ricanul ar ajunge sub forma de imprumut la Monaco pentru un sezon, apoi definitiv din vara lui 2015. Informatiile merg si mai departe si sustin ca portarul pe care AS Monaco trebuia sa-l achizitioneze in vara aceasta, catalanul Victor Valdes, n-a mai ajuns pe Stade Louis II nu din pricina problemelor medicale ci pentru ca Gines Carvajal l-ar fi propus la Real Madrid. In acest moment insa toate aceste detalii sunt la nivelul de simple zvonuri.

Mama lui Keylor: “Mie nu mi-a zis inca nimic!”

Sandra Gamboa, mama lui Keylor Navas a iesit astazi cu o declaratie exclusiva acordata cotidianului MARCA: “A fost o mare surpriza pentru noi interesul unui club atat ed mare. Pe toti ne entuziasmeaza interesul unui club ca Real Madrid. Ar fi un vis devenit realitate pentru baiatul meu, pentru ca mereu si-a dorit sa joace la un club mare al lumii. Este un baiat modest, cuminte, are un spirit de sacrificiu incredibil, sunt tare mandra de el. Dar sa stiti ca mie nu mi-a zis inca nimic, nu mi-a confirmat ca pleaca la Real Madrid. Daca va ajunge acolo, cred ca Iker Casillas va fi un exemplu pentru el” a incheiat Sandra Gamboa.

Despre autor

Tags: , ,

Florin Codreanu

Florin Codreanu

Hala Madrid y nada mas!!!

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap