Cupa Spaniei la basket, 11- 14 februarie 2021,Madrid, WiZink Center.

Un eveniment așteptat un an întreg se va desfășura cu ușile închise și fără aportul iubitorilor de baschet. E vorba de Copa Del Rey, una dintre cele mai puternice competiții knockout interne din Europa.

Participa 8 echipe din liga Endesa, jucându se în sistem knockout, în trei faze.

Anul acesta participa Real Madrid, Barcelona, Valencia, Baskinia, Tenerife, Joventut, Unicaja Malaga și Hereda Burgis.

Real Madrid evoluează în primul meci elimimator împotriva Valenciei, o echipa solidă, participanta în Euroleague, afectata și ea de problemele create de restricțiile din ultimul an. De urmărit evoluția lui Klemen Prepelic (fost jucător al Realului) și Kalinic, unul dintre favoriții lui Obradovic când evolua pentru Fenerbahce Istanbul.

Sa revenim la ceea ce ne interesează, respectiv echipa noastră. Ca o părere personala, norocul nostru e că avem un magician pe bancă, Pablo Laso, care indiferent cu ce și cine lucrează, obține rezultate. Un adevărat alchimist. Să nu uităm că această echipă nu a strălucit pe piața transferurilor, cum au făcut alții. Ne bazăm pe aceeași jucători de ani de zile.

Îmi amintesc că din 2015,de la primul meu articol, s au păstrat în lot jucători precum Llull, Reyes, Carroll, Trey Thompkins.. Un nucleu valoros pe care Real și Pablo Laso se bazează an de an. Doar că vârsta nu iartă, iar valoarea acestor jucători se stinge din ce în ce mai mult…

Anul acesta competițional a fost marcat de sosirea lui Abalde chiar de la Valencia, dar și de plecare lui Campazzo. Dar, părerea mea, imensul gol în lot îl reprezinta lipsa lui Randolph, accidentat în decembrie anul trecut. 

Abalde a avut un sezon 19-20 reușit, a fost coșgeter și de aceea așteptările sunt mari față de el. Încă nu a confirmat, însă este clar pe trend ascendent. Apetitul lui Laso pentru tineri se vede și în acest sezon, Alocen primind minute bune atât in Endesa cât și Euroleague. 

Dar totuși consider că e mult prea puțin. Lotul e subțire, media de vârstă e înaintată. Orice trofeu ar fi o minune. Dar cum avem pe bancă un magician, hai că putem spera ca minunile să devină realități. 

Iar în viitorul apropiat, în al nostru Palacio, să ne bucuram duminică, pe 14 februarie, de  trofeul 29 Copa del Rey…

Despre autor

Gogoloius

Gogoloius

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap