Real Madrid n-a spus aseara “Adios a la Liga”. N-a facut-o nici in urma cu cateva zile la Pucela. Real si-a luat “la revedere” de la titlu in fata Barcelonei pe Santiago Bernabeu (cand a condus campioana de doua ori si avea sapte puncte avans in clasament in fata catalanilor) si in fata Sevillei, cateva zile mai tarziu. Din acel moment, Real Madrid n-a mai depins de ea insasi ci a fost nevoita sa astepte erorile principalelor favorite la titlu, Barcelona si Atletico de Madrid.
De altfel, se spune ca Real Madrid nu este un club facut pentru a castiga Tripla (Cupa, Campionat, Liga Campionilor). N-a fost de fapt niciodata. Nici chiar in cel mai bun moment al istoriei sale cand a castigat Liga Campionilor de cinci ori la rand intre 1956 si 1960. In acea epoca monumentala, Real Madrid a castigat doar doua titluri de campioana a Spaniei in 1956-1957 si in 1957-1958, cu toate ca era recunoscuta la unison drept cea mai valoroasa echipa a Planetei. In aceeasi perioada, Real Madrid n-a cucerit nici macar o Cupa a Spaniei. Se spune ca Santiago Bernabeu, legendarul nostru presedinte, nu punea pret deloc pe Cupa Regelui. Ba chiar ca uneori a sacrificat aceasta competitie doar pentru ca baietii sai sa se concentreze pe adevaratul obiectiv: Cupa Campionilor Europeni. Inca din acele vremuri, Real Madrid construia fundatia performantei absolute, in al carei varf, in permanenta se afla trofeul european suprem. Toate transferurile uriase, toti banii investiti in infrastructura sau fotbalisti, toate eforturile presedintilor si jucatorilor madrileni urmareau in primul rand acest obiectiv: castigarea Cupei Campionilor. Si Real Madrid a reusit, pentru ca in 112 ani de la infiintare, este singura echipa care a cucerit cel mai ravnit trofeu european in noua randuri, chiar si atunci cand lumea se astepta mai putin.
Pentru un anume motiv nestiut, jucatorilor madrileni, indiferent de generatie, orientarea pe mai multe fronturi n-a facut niciodata prea mult bine. Focalizarea atentiei pe un singur trofeu major a adus de la sine de-alungul anilor mult mai multa satisfactie. In acest sezon, lucrurile par efectiv sa urmeze acelasi curs. Real Madrid a castigat meritat Cupa Regelui Spaniei si a clacat intr-o maniera ridicola in Primera Division, unde va incheia anul pe locul trei. Aproape sigur, dupa evenimentele El Clasico (3-4 contra Barcei) si Sevilla (1-2 pe Pizjuan), jucatorii lui Ancelotti si-au luat gandul de la titlu. Performanta incredibila de la Munchen le-a dat “albilor” siguranta ca pot face ce vor iar accederea in finala Ligii Campionilor de la Lisabona le asigura o sansa incredibila de a lupta pentru a zecea Cupa a Campionilor din istoria clubului.
Madrilenii nu trebuie sa uite ca Real Madrid n-a castigat niciodata campionatul, inainte de ultimele trei finale disputate de gruparea blanco. Nu s-a intamplat asta nici in anul in care Madridul cucerea La Septima (Barcelona a fost campioana Spaniei), nici in anul in care Real cucerea La Octava (Deportivo la Coruna castiga titlul) nici in anul in care la Madrid a sosit La Novena (Valencia campioana Spaniei in acel an). Mai mult, in aceste trei sezoane, Real Madrid n-a castigat nici macar Cupa Spaniei, iar “albii” atat de apreciati pentru fotbalul din acea perioada au jucat totul pe cartea Champions League. Si au reusit!!! In ADN-ul acestui club, Liga Campionilor a fost si ramane intotdeauna o necesitate, o prioritate. Campionatele, multe de-alungul anilor, se vor mai cuceri, poate chiar in sezonul sau sezoanele urmatoare, dar sansa unei finale cu Liga Campionilor pe masa, nu apare atat de des. Este sansa acestei generatii conduse de Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos, Iker Casillas, Gareth Bale si Xabi Alonso sa aduca cel mai ravnit trofeu din lume, acolo unde a poposit de cele mai multe ori: Chamartin, Puerta 55 in directia Padre Damian-Sala de trofee a clubului Real Madrid.
Anii in care Real Madrid a cucerit Liga Campionilor
1955-56 (Athletic Bilbao campioana, Real Madrid locul 2, fara sa castige Cupa Regelui Spaniei)
1956-57 (REAL MADRID campioana, fara sa castige Cupa Regelui Spaniei)
1957-58 (REAL MADRID campioana, fara sa castige Cupa Regelui Spaniei)
1958-59 (Barcelona campioana, Real Madrid locul 2, fara sa castige Cupa Regelui Spaniei)
1959-60 (Barcelona campioana, Real Madird locul 2, fara sa castige Cupa Regelui Spaniei)
1965-66 (Atletico Madrid campioana, Real Madrid locul 2, fara sa castige Cupa Spaniei)
1997-98 (Barcelona campioana, Real Madrid locul 4, fara sa castige Cupa Spaniei)
1999-00 (Deportivo campioana, Real Madrid locul 5, fara sa castige Cupa Spaniei)
2001-02 (Valencia campioana, Real Madrid locul 3, fara sa castige Cupa Spaniei)