Dudek povesteste in cartea sa, cum a inceput razboiul dintre Mourinho si vestiarul echipei

S-au scris multe si se vor mai scrie multe despre era Jose Mourinho la Real Madrid. Unul dintre oamenii care au colaborat cu tehnicianul portughez pe Santiago Bernabeu, polonezul Jerzy Dudek a adus la lumina cateva informatii interesante din aceasta perioda in cartea pe care a lansat-o in Polonia.

Dudek rememoreaza cei patru ani petrecuti la Real Madrid si intr-unul dintre capitole povesteste cum a inceput scandalul dintre Mourinho si Casillas. Din spusele lui Dudek, tehnicianul portughez si-a iesit din minti cand a aflat ca in presa a aparut deja posibila sa formula de joc cu Pepe in rol de mijlocas defensiv in fata Barcelonei, o pozitionare care parea intr-adevar o mare surpriza.

Dudek scrie: “Mourinho a intrat in vestiar negru de suparare. Ne-a reprosat tuturor ca nu e posbil ca presa sa stie ca Pepe va juca in linia mediana, pentru ca era un aspect pe care doar noi jucatorii il stiam. Ne-a spus ca aparitia unor astfel de informatii in presa care vin din vestiar vor aduce prejudicii uriase atat noua, cat si lui, dar mai ales clubului Real Madrid.” isi aminteste Dudek, care mentioneaza ca acest episod a dat nastere faimoasei anectode cu “El Topo”. Cu aceasta “porecla” este astazi asimilat pe Bernabeu, portarul Iker Casillas, omul despre care Mourinho ar fi aflat intre timp ca a strecurat informatia din vestiar catre un amic din presa de la Madrid. Dudek sustine insa ca Mourinho a folosit un termen diferit: “Cine este? Care dintre voi este sobolanul? Esti tu Granero? a spus Mourinho aratand spre Esteban. Nu i-a raspuns insa nimeni. A iesit nervos si a trantit usa. De la acel episod, chiar inainte de a juca finala Cupei Regelui, au inceput toate conflictele care s-au produs intre el si jucatori in viitor” scrie polonezul in cartea sa.

Despre autor

Tags: , , , ,

Angelito

Angelito

"En el fútbol, el público se cansa de sus grandes figuras antes que éstas empiecen a fallar." - Don Santiago Bernabeu

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap