EFES – Real Madrid: 63-76. Real Madrid merge in Semifinale si la baschet

Istanbulul a găzduit astazi meciul patru al play-off-ului dintre Anadolu Efes şi Real Madrid, scorul general fiindu-ne favorabil cu 2-1. De amintit că anterioara partida, încheiată dramatic a adus victoria turcilor prin tripla lui Janning în ultima secundă a meciului , scorul final fiind: 75-72.

Meciul de astăzi, în faţa a 11.000 de fanatici, a avut o serie de similitudini cu ceea ce am văzut aseară pe Santiago Bernabeu. Un meci tacticizat, gândit în cel mai mic amănunt de Pablo Laso, care a simţit după trei meciuri jocul turcilor şi a reacţionat exemplar. A lăsat spectacolul deoparte şi a impus o defensivă draconică, sâcâitoare şi extrem de “enervantă” pentru adversari. Rezultatele s-au văzut imediat. Osman Cedi-2 puncte la final (average în partidele 1-3 10 puncte) Janning, killerul din meciul trei, Saric, toţi cu procentaje mai slabe faţă de celelalte confruntări. Astfel meciul începe atipic în sfertul întâi, cu dominare Anadolu, scorul având fluctuaţii în avantaj între 2 şi 7 puncte (9-2) pentru turci, însă Realul părea a ţine situaţia sub control. Se apropie de adversar, conduce o singură dată la un punct, dar încheie învinsă primul sfert, scor 21-18. Era prima dată când turcii erau în avantaj după primul sfert .

Şi a început sfertul doi. Având statistica la indemână, ne asteptam la binecunoscuta deja cădere a noastră în joc. Însă nu s-a întâmplat aşa. Jucăm arţăgos în special în apărare, iar acest fapt i se datorează exclusiv alegerii făcute de Laso. Astfel, acesta mută inteligent prin scoaterea lui Ayon şi intoducerea lui Slaughter. Marcus este prezent la blocaj, nu excelează în recuperări ofensive / defensive sau coşaveraj, însă dublează exemplar şi, repet, excelent în blocaj. Astfel turcii se văd nevoiţi să ducă atacuri interminabile, fără finalizare

Sfertul doi se încheie din nou cu avantaj Anadolu, 38-34, însă era clar că Real putea reveni şi părea multumită de realizările din primele 20 de minute.

Sfertul trei începe impecabil pentru noi. Reuşim să blocăm atacurile lor şi să marcăm coş după coş. Llull şi Reyes ne duc în avantaj, 39-40. Turcii simt momentul slab şi evident se cere Time Out. Însă magicianul Dusan Ivkovic nu poate schimba soarta partidei. Strategic, Realul lui Laso a fost “de vis”. Ireproşabil. Şi sfertul continuă, însă doar cu o uşoară dominare a Realui fără o concretizare pe tabelă. Scor 49-51
Şi urma ultimul sfert, deschis oricărui rezultat. Cu 5 puncte marcate , Carroll arată clar intenţia noastră de a finaliza play-off-ul astazi. Urmează Chacho, Sergio Lllull, MVP-ul partidei (pentru mine) şi Rudy care duc Realul în Final Four. Pentru prima dată în cele 4 partide jucate, ultimele 60 de secunde nu au contat ca joc, diferenţa fiind prea mare pentru a putea fi surmontată. Real învinge cu 76-63 şi se califică în Final Four-ul de la Madrid

Nu pot să nu repet şi să nu subliniez geniul lui Laso. Pornind de la modul în care a gândit defensiva, în special minutele lui Marcus (avea average 12 minute, iar azi a jucat 19), rotaţia jucătorilor ( am avut 5 double player la coşaveraj), acest antrenor a realizat la timp ce trebuie făcut şi sacrificat pentru ca echipa să câştige.

Şi aici e similitudinea cu meciul de pe Bernabeu. S-a jucat tactic, la blocajul adversarilor şi în intimidarea lor (Marcus Rullsss!!!) în defavoarea spectacolului. Şi spun asta având în vedere că Realul este una dintre cele mai prolific echipe, cu un average score în Euroleague de 87 de puncte.

Acesta a fost play-off. Urmează Fenerbahce a lui Obradovic în prima semifinala din Palacio. Sper ca Laso să fie la fel de inspirat, deşi nu mai are întâlniri directe care să-i fie exemplu. Şi să nu uităm că soarta e “coşul” nostru. Că-i de un punct, două sau trei, să fie primit ! Până la trofeul suprem.

Hala Madrid!!!

Despre autor

Tags: , , ,

Gogoloius

Gogoloius

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap