Eibar – Real Madrid 0-4. Cristiano de oro

Real Madrid s-a impus in deplasarea de la Ipurua si ramane lider in Primera Division. Cristiano Ronaldo cu o “dubla”, James Rodriguez si Karim Benzema au adus madrilenilor o victorie fara emotii contra celor de la Eibar.

Cand joci pe un teren cu dimensiuni suburbane si cu un gazon atat de prost precum cel de aseara, totul se poate complica. Real Madrid a stiut insa sa faca ceea ce trebuia sa faca, fara sa se planga. Cu Cristiano Ronaldo in rolul “Omului orchestra”, madrilenii au inceput partida contra echipei lui Gaizka Garitano foarte sus si au avut primele ocazii de gol inca din primele zece minute ale jocului. Ancelotti l-a folosit pe Isco in rolul lui Modric si l-a pastrat pe banca de rezerve pe Sami Khedira, o mutare care a parut usor riscanta, dar care s-a dovedit a fi castigatoare in multe momente ale jocului. Si asta pentru ca Madridul a reusit sa puna presiune, sa construiasca usor si sa-l elibereze pe Ronaldo in fata portii lui Irureta. Iar Cristiano a fost Cristiano. Starul portughez s-a aflat la originea tuturor golurilor marcate de Los Blanco aseara si a anulat probabil orice dezbatere in privinta “Balonului de Aur 2014”, o discutie care, asa cum marturisea Ancelotti, trebuie sa se poarte deja in jurul editiei viitoare.

Ronaldo a facut primul gol al madrilenilor, reusit de James Rodriguez dupa o faza splendida in banda dreapta a septarului portughez. Mingea liftata cu eleganta de Ronaldo si trimisa catre James s-a oprit in plasa portii lui Irureta in ciuda protestelor localnicilor, care au cerut offside la Benzema.

Inainte de pauza, Ronaldo a fost din nou decisiv, de aceasta data reusind sa marcheze un gol splendid de la marginea careului de 16m dupa o actiune dezechilibranta construita de Bale si Carvajal.

Dupa pauza, Madridul a evoluat elegant si sigur, dar avea sa mai puncteze de doua ori, iar Cristiano sa iasa din nou in evidenta. Karim Benzema a majorat avantajul echipei sale dupa o actiune declansata de Ronaldo si continuata insistent de Marcelo si James. Tabela a fost inchisa de cine altul, daca nu de Ronaldo. Lusitanul a transformat cu siguranta o lovitura de la unsprezece metri acordata corect de Fernandez Borbalan si a atins borna celor 20 de goluri marcate in numai 11 meciuri in acest sezon de La Liga. Media impresionanta a portughezului de 1,8 goluri per meci il poate duce la un calcul simplu (daca va continua la acest gol) la un sezon de Primera cu peste 60 de goluri. Prin reusitele de aseara, Cristiano Ronaldo a reusit totodata performanta de a marca in poarta fiecarei echipe de La Liga pe care a infruntat-o in cariera sa.

Real Madrid castiga deplasarea dificila de la Ipurua si ramane lider in Primera Division cu doua puncte mai mult decat Barcelona si patru puncte mai mult decat Atletico Madrid. Marsul continua…

Despre autor

Tags: , , , ,

Florin Codreanu

Florin Codreanu

Hala Madrid y nada mas!!!

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap