Euroleague 2015-2016 in linie dreapta

Ei bine, intrăm în linia dreapta a Sezonului Regulat (RS) al Euroleague 2015-2016. Au mai rămas de jucat două partide. Recunosc sincer că după excepționalul sezon trecut nu bănuiam că voi ajunge să fac unele calcule ce să fie favorabile blanco pentru calificare. Da , pentru calificarea in Last 16 luptăm, cu echipe mult mai slab cotate . Însă, frumusețea sportului ține și de imprevizibil.
Să purcedem la analiza grupei. Grupa A

Loc Echipe                                                   Mc    Mp        Pcte+    Pcte-    +/-
Fenerbahce Istanbul (echipă calificată)   6    2    621    578    43
Khimki Moscow Region                            4    4    652    601    51
FC Bayern Munich                                     4    4    620    609    11
Crvena Zvezda Telekom Belgrade           4    4    620    658    -38
Real Madrid                                                3    5    671    676    -5
Strasbourg                                                   3    5    577    639    -62

Și ultimele meciuri

Runda 9
FC BAYERN MUNICH- REAL MADRID  11.decembrie 20:00 CET
STRASBOURG-KHIMKI MOSCOW REGION 11.decembrie 20:30 CET
FENERBAHCE ISTANBUL-CRVENA ZVEZDA TELEKOM BELGRADE 11.decembrie 20:45 CET
…………………………

Runda 10
KHIMKI MOSCOW REGION- FENERBAHCE ISTANBUL  11.decembrie 17:45 CET
REAL MADRID – STRASBOURG  11.decembrie 20:45 CET
CRVENA ZVEZDA TELEKOM BELGRADE – FC BAYERN MUNICH  11.decembrie 19:00 CET

După cum se vede , pentru cele 3 locuri rămase se vor lupta 5 echipe. Voi încerca să analizez șansele cele mai mari de calificare și cele mai scăzute. Astfel prima șansă la calificare PARE că o are KHIMKI. Evoluează într-o deplasare grea la o contracandidată, STRASBOURG și apoi un derby stins al grupei cu o echipă deja calificată, FENER.

Opinia mea însă e că prima șansă o are Crvena Zvezda. De ce? Au o linie de clasament la fel ca locul 2.  Are meci la Istanbul. Contra unei echipe deja calificată. Antrenată de OBRADOVIC, Care are în lot jucători ca BOGDANOVIC, KALINIC. Chiar dacă au jucat sau antrenat Partizan, sângele apă nu se face. Nu la sârbi. Iar vedeta turcilor, PERO ANTIC a fost idolul galeriei Delje cât a jucat la Beograd. Deci ne e interzis să speculăm? Apoi meciul ultim îl joacă acasă  contra celor de la Bayern într-un infern, contra unei echipe care va veni (sperăm noi) după o înfrângere….

Și revenind la Khimki… Ultimul meci îl au cu Fener. Acasă, în micuța lor sală de joc. Cum va aborda Obradovoc meciul dacă va știi că va putea ajuta Zvezda? Știu că sunt multe supoziții , însă sunt de urmărit !

Real Madrid. Ceea ce ne interesează de fapt. Evoluăm la Munchen împotriva unui adversar arțăgos. Atât. Am urmărit bavarezii sezonul acesta și pot spune că sunt echilibrați, ofensiv defensiv, însă nu sunt de speriat. Nu dispun de jucători emblemă, însă trebuie atenție mărită către Djedovic Bryant și poate KC. În rest voma avea o echipă nemțească . Dacă învingem , ne calificăm în EUROLEAGUE. Înfrângerea noastră echipe în acest meci înseamnă sezon continuat în Eurocup. Nemții ar mai avea o șansă și în caz de înfrângere. Echipa noastră e pe un trend ascendent și moralmente se vede că putem reuși. Însă e nevoie de concentrare.

Revenind la grupă, nu dau nicio șansă francezilor de la STRASBOURG, pe care recunosc nu i-am urmărit decât în meciul cu noi, unde au câștigat DOAR pentru că noi am fost catastrofali. Nu cred că pot emite pretenții în fața unor echipe mult mai puternice , în partide decisive.

Despre autor

Tags: , ,

Gogoloius

Gogoloius

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap