FC Sevilla – Real Madrid 2-1: Carlo, Un-ai nimerit-o!

Golurile lui Carlos Bacca au diminuat sansele madrilenilor in lupta pentru titlul cu numarul 33. Avantajata de program, campioana en titre FC Barcelona, a devenit din victima sigura principala favorita la titlu la capatul unei etape care a scufundat Madridul si mai adanc in criza.

FC Sevilla a fost in aceasta seara acel profesor modest, ponosit si obsedat care a demonstrat odata in plus starurilor blanco, intr-o limba de circulatie internationala, ca indiferenta si mistoul nu se termina cu bine. Ca e inutil sa-ti programezi spectacolul, cupele si reformele fara sa lucrezi la ele ci doar la inchipuirea lor. Ca acesti baieti care apara culorile blanco sunt intr-un fel in caracter si altfel in rezultate! Real a jucat foarte putin fotbal pe Sanchez Pizjuan. Pe un stadion pe care in ultimii ani a facut spectacol, asta seara, elevii lui Carlo Ancelotti au iesit cu capul plecat de pe teren. “Albii” au pierdut cu 1-2 desi au deschis scorul si s-au indepartat serios de prima pozitie in clasament, adunand a doua infrangere consecutiva in numai cateva zile. Real Madrid a iesit invinsa din confruntarea din Andaluzia si totodata a iesit din orice forma de raspundere, luciditate sau seriozitate. Pe scurt, dupa golul lui Ronaldo, madrilenii au intrat in zona de nepasare superioara pe care se intemeiaza toate esecurile serioase si colective din ultimii ani ai gruparii blanco.

Rakitic si Bacca au ramas singuri in teren si au inceput sa se ridice in picioare, ince, os cu os, speranta cu speranta. Era suficient timp de joc. Enorm as spune. Insa doar pentru cei ce cred si incearca. Totul a devenit inevitabil, Los Blancos asteptand parca loviturile de gratie ale gazdelor ca intr-un cosmar defetist. Nu s-au auzit prea multe voci in apararea observatiei ca opera e rodul efortului. Era prea mult zgomot placut. Acum auzim doar zgomotul dezastrului intre urletele de nemultumire ale fanilor si intre grimasele de tristete ale lui Cristiano, singurul fotbalist blanco, ce nu poate ramane corigent la capitolul vointa, incapatanare, munca.

Vacarmul creat in era lui Mourinho n-a multumit, dar a convins. Linistea din perioada Ancelotti nici nu multumeste, nici nu convinge. Real Madrid in era Carlo Ancelotti, s-a impiedicat in acest sezon de fiecare data de adversarii tari si ne-a demonstrat o teorie veche: nu e nimic ilegal in iluzii, dar e ilegala acea pretentie absurda de a le transforma in realitate. Nimic din ceea ce a promis in startul sezonului italianul nu se vede astazi in teren. Ba mai mult, Madridul pare sa fi sters cu buretele aspectele construite in ultimii trei ani cu truda si migala.

La finalul partidei cu Sevilla, Real Madrid are o singura solutie: trebuie sa spuna la unison “Multumim pentru lectie” si sa o ia de la capat. Daca acesti baieti in frunte cu antrenorul lor au inteles intr-un final ceva. Ceea ce nu cred. Scuzele abia asteapta in patul gol si cald din care au plecat vointa, incapatanarea si munca impuse in ultimii ani. Replica palida oferita in aceasta seara intr-un moment in care toata lumea era constienta de miza acestei partide spune mult despre potentialul unora dintre jucatorii blanco, dar si despre banca tehnica, care n-a reusit sa ofere plusul de motivatie necesar dupa o infrangere usturatoare in Clasico.

Ronaldo a marcat primul dintr-o lovitura libera deviata de zidul andaluzilor apoi au intervenit erorile si lipsa de precizie si ambitie. Benzema si Bale au irosit doua situatii clare de gol, iar Bacca, pe contraatac (acea arma pe care Real Madrid o avea in bagaj ca nimeni alta in sezoanele trecute) a egalat situatia. Real Madrid a tacut. Mult timp. Prea mult timp. Tot Bacca, a declansat fiesta in tribune in repriza a doua dupa o actiune in care Rakitic i-a ridiculizat pe adversarii sai mult mai celebri. Metru cu metru, Emery si-a demonstrat inca odata statutul de bun organizator si a profitat de lipsa de inspiratie a lui Carlo Ancelotti oferindu-le fanilor Sevillei o seara de vis. Cu Iborra si M’Bia excelenti la mijlocasul terenului, cu Coke si Alberto Moreno dublati de Marin si Reyes pe faza a doua, Sevilla n-a tremurat nicio clipa serios. Si l-a avut pe Bacca, acel fotbalist care produce dezastre si trezeste la realitate. Amestecul pregatit de Unai a produs o catastrofa rapida si neverosimila care in cele mai multe momente a semanat cu o sinucidere blanco. Asta seara, Madridul s-a invins, pentru a cata oara, singura. Sevilla a avut doar meritul de a fi pe teren in seara zilei de 27 martie si de a exista in general fara schimbari notabile de caracter si sentimente. Ce urmeaza? Dumnezeu stie…

Despre autor

Tags:

Realmadrid.com.ro

Realmadrid.com.ro

Ser del Madrid es saber que ya eres el mejor en algo

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap