Gareth Bale numit “Fotbalistul Galez al anului”

Pentru a 4 -a oara consecutiv in 5 ani, galacticul nostru  galez e numit cel mai bun fotbalist din tara sa . Astfel “expressul de Cardiff” i-a devansat pe Mark Hughes si John Hartson care au castigat acest premiu de 3 ori in cariera lor . Pe langa acest premiu el a fost ales si jucatorul anului in opinia fanilor si a primit si premiul Vauxhall ambele tot pentru a 4-a oara consecutiv .

 

Gareth a avut un an extraordinar din punct de vedere profesional , incununat cu castigarea celui mai important trofeu intercluburi .  Dupa un inceput de sezon slab datorat pregatirii fizice precare , Bale a inceput sa devina o piesa importanta in masinaria lui Ancelotii fiind titular incontestabil in banda dreapta . Astfel sezonul trecut a jucat 27 de meciuri in La liga , in care a inscris de 15 ori si a dat 12 pase decisive iar in Champions League aparand in 12 meciuri a inscris de 6 ori (unul din ele fiind golul desprinderii de atletico in prelungirile finalei) si a dat 4 pase de gol ; iar nu in ultimul rand , in cupa regelui a marcat acel splendid gol cu barcelona , gol ce ne-a adus practic trofeul .

In acest sezon el a inceput foarte bine  inscriind de 4 ori in 7 meciuri si servind colegii in alte 3 randuri  . Performantele lui au fost notabile si la nationala tarii Galilor unde are 11 goluri in 10 meciuri , in ultimul meci cu Andorra luand punctele de unul singur prin cele doua goluri ale sale cel de-al doilea din lovitura libera fiind o bijuterie .

Performante extraordinare pentru un jucatorul de 25 de ani care pare ca inca nu si-a atins potentialul maxim …

 

Sezonul foarte bun avut de Real , sezon in care echipa a castigat Liga campionilor , Cupa Regelui si Supercupa europei incepe astfel sa cantareasca greu pentru trofeele individuale ale jucatorilor , iar acest lucru se observa cu ochiul liber , insusi Ancelotii deschizand batalia pentru balonul de aur declarand la finalul partidei de duminica : ” Cred ca e clar cine va castiga balonul de aur ” facand referire la startul extraordinar de sezon al lui Cristiano

 

 

Si pentru cine are timp aici e si un mic documentar despre Gareth jucatorul care a debutat la nationala la 16 ani si 315 zile :

Despre autor

Cristian Prisacariu

Prisacariu

Donec eris félix multos numerabis amicos;

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap