Iker Casillas la despartire: “Oriunde am sa fiu, voi striga Hala Madrid!”

Iker Casillas a spus astazi adio clubului Real Madrid, dupa 25 de ani pe Concha Espina. Printre lacrimi, regrete si momente de recunostinta, San Iker si-a luat la revedere de la clubul vietii sale printr-un scurt discurs impresionant. Dupa 725 de meciuri in tricoul blanco si 19 trofee castigate in 16 sezoane disputate la Real Madrid, Iker Casillas Fernandez nu si-a putut stapini lacrimile la finalul aventurii sale ca fotbalist pe Estadio Santiago Bernabeu:

“Va multumesc tuturor pentru ca sunteti aici. Am venit aici, la acest stadion extraordinar, pentru a ma desparti de voi toti, dar in special de madrileni. De ieri, nu mai sunt jucatorul acestui club. Decizia de a parasi Real Madrid pentru a pleca la Porto am luat-o datorita increderii si sperantei pe care mi-au transmis-o presedintele acestui club, antrenorul si echipa FC Porto. Dar in acelasi timp, dragostea si caldura fanilor portughezi m-au influentat decisiv. M-au castigat si m-au facut fericit, iar eu voi face tot posibilul pentru a nu-i dezamagi. Multumesc FC Porto, pentru ca ai crezut in mine.

Dupa 25 de ani in care am aparat emblema acestui club, vine si cea mai dificila zi posibila: ziua in care trebuie sa spun “la revedere”. Parca ieri am imbracat prima data tricoul Realului, implinindu-mi un vis. In tot acest timp, am ras si am plans impreuna, am castigat sau am pierdut. Acest club m-a format atat ca jucator cat si ca om, m-a ajutat sa cresc, oferindu-mi valori precum respectul, colegialitatea si peste toate, modestia. Voi incerca sa le iau cu ine, aclo unde merg. Vreau sa imi amintesc in acest moment greu de toti colegii pe care i-am avut alaturi, pentru ca impreuna am trait momente unice. Au fost familia mea. Aici, las in urma prieteni extraordinari. Multumesc tuturor antrenorilor mei, de la primul, Mezquita, pana la ultimul, Carlo Ancelotti. De la toti am invatat multe lucruri. Multumesc staffurilor cu care am lucrat, cu totii mi-ati transmis intelegere, experienta, cunostinte si profesionalism. Transmit toata dragostea mea tatalui si familiei mele care ma ajuta, dar inainte de toate, sotiei mele si fiului meu.

In final, madridismul. Va multumesc pentru ajutorul vostru neconditionat. Va multumesc pentru ca mi-ati oferit sansa sa ridic trofee, ca mi-ati intins mana si m-ati ajutat sa ma ridic. Este foarte posibil sa fii fost un bun portar, sau unul rau, insa vreau ca voi sa va amintiti de mine ca om, cu defectele si calitatile mele. Va multumesc, va multumesc, va multumesc de o mie de ori. Niciodata nu va voi uita si oriunde voi merge voi continua sa strig: Hala Madrid!

Nu voi spune ADIO, pentru ca este doar punct si…de la capat. “

Despre autor

Tags: , ,

Florin Codreanu

Florin Codreanu

Hala Madrid y nada mas!!!

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap