In iunie 2013, Barcelona a incercat sa-l cumpere pe Varane, dar fotbalistul a refuzat discutiile

Raphael Varane  a jucat in finala Uefa Champions League precum un fotbalist mare. Desi are o varsta frageda, francezul a demonstrat o calitate incredibila in fata jucatorilor lui Simeone si a demonstrat lumii intregi de ce Jose Mourinho il considera deja cel mai bun fundas central al momentului.

Situatia sa pare incerta in privinta continuitatii, dar in fapt, nu este deloc asa. Prestatiile excelente ale lui Pepe, dar si accidentarile serioase din acest sezon l-au adus pe pustiul francez in situatia de a evolua mai putin decat in ultimul sezon al lui Jose Mourinho la Madrid. Varane a bifat numai 14 meciuri in La Liga, doua in Copa del Rey si alte 7 meciuri in Uefa Champions League, printre care si finala de pe 24 mai de la Lisabona. Un total de 1603 minute in acest sezon competitional, mult mai putine fata de cele 2627 de minute pe care le-a bifat in sezonul trecut.

Interesul gruparilor engleze, Chelsea si Manchester United pentru fundasul in varsta de 21 de ani este mai vechi, iar presa din Anglia speculeaza in aceste zile faptul ca Jose Mourinho ar incerca sa profite de relatia foarte buna pe care o are cu Varane pentru a-l aduce pe Stamford Bridge. Mourinho il place atat de mult pe Varane incat este dispus sa-i achite clauza de reziliere a contractului cu Real Madrid, clauza cifrata la 35 de milioane de euro. Conform angajamentului semnat de Varane, Mondial Sport Management& Consulting si Real Madrid, fotbalistul are un contract valabil pana in 2017 cu Real Madrid si o clauza de reziliere de 35 de milioane de euro.

Rosell a vrut sa-l aduca la Barca

In iunie 2013, desi informatia n-a fost inca oficial confirmata de cineva din apropierea clubului madrilen, fostul presedinte al Barcelonei, Sandro Rosell a discutat cu avocatul german Reinhart Ziegler (colaborator al Mondial Sport Management&Consulting) despre posibilitatea de a-l aduce pe Varane in cazul in care Barcelona va plati clauza de reziliere a fotbalistului. Cum raspunsul a fost unul pozitiv, Rosell a ales sa discute cu jucatorul undeva la mijlocul lunii iunie, dar s-a lovit de refuzul acestuia, care a evitat orice negociere cu FC Barcelona!!!

Mai mult decat atat, Raphael Varane si tatal sau au discutat direct cu Florentino Perez despre situatia in care a fost implicat tanarul fotbalist francez, iar presedintele blanco a gasit o prima solutie. O noua clauza in contractul fotbalistului prin care se specifica faptul ca Varane trebuie sa bifeze un anumit numar de jocuri in sezonul 2013-2014, context in care clauza sa de reziliere va creste la 200 de milioane de euro, iar salariul cu 15%. Cum Varane s-a accidentat si a fost indisponibil pentru aproape 6 luni de zile, clauza de 200 de milioane nu s-a activat insant, pentru ca tanarul fundas francez nu a bifat numarul de minute despre care se vorbeste clar in contract.

I se va propune un nou contract: 4,5 milioane pe an pana in 2019!

Nu se stie inca daca aceeasi clauza a minutelor se stipuleaza si pentru sezonul 2014-2015, dar ceea ce se stie cert este ca nici jucatorul nu vrea sa paraseasca Real Madrid si nici Florentino Perez nu vrea sa-l piarda pe Varane. Cel mai probabil, conform ultimelor stiri, cele doua parti plus Mondial Sport Management&Consulting se vor aseaza la masa tratativelor pentru prelungirea acordului lui Varane pana in 2019, marirea salariului fotbalistului precum (pana la 4,5 milioane de euro) si a clauzei de reziliere dintre Raphael si Real Madrid (se vorbeste de 240 de milioane de euro). Varane este in ciuda tineretii sale, un jucator important intre fotbalistii blanco, majoritatea colegilor sai adoptandu-l foarte rapid inca de la primele sale zile la Madrid. Interesul lui Chelsea este cat se poate de real, dar sansele de reusita sunt mici, mai ales ca Varane se simte foarte bine in acest moment pe Bernabeu.

 

Despre autor

Tags:

Florin Codreanu

Florin Codreanu

Hala Madrid y nada mas!!!

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap