Incompetenta si amatorism: transferul lui David de Gea la Real Madrid a picat pentru ca documentele n-au ajuns la timp

Duminica seara, Real Madrid si Manchester United ajunsesera in sfarsit la un acord pentru transferul lui De Gea. Ceea ce parea o simpla formalitate s-a transformat intr-un dezastru de proportii pentru ambele cluburi.

Duminica Real Madrid si Man Utd batusera palma pentru transferul lui De Gea: 25 de milioane de euro plus alte cinci variabile, o suma decenta pentru un fotbalist care in ianuarie va intra in ultimele sase luni de contract. Mai mult, Real il vindea pe Navas la United pentru 10 milioane si alte cinci variabile. Ieri, cele doua cluburi si Jorge Mendes au schimbat toata ziua faxuri pentru a stabili ultimele detalii ale transferului, mai exact felul in care se vor vira banii, transele si variabilele. Totul parea in regula spre seara in jurul orelor 20. Negocierile pentru Keylor Navas s-au derulat ceva mai greu, dar spre sfarsitul zilei, transferul lui Navas de la Madrid la Manchester era batut in cuie. Portarul urma sa ajunga si el in Anglia pentru 10 milioane de euro plus alte cinci milioane in variabile. Contract mai bun pentru costarican (aproape 4 milioane de euro) si cinci ani sub tricoul legendarului club englez. Totul s-a prabusit!

In asteptarea comunicatelor oficiale, totul a explodat!! La 23:59, asa cum Van Gaal ameninta in urma cu doua saptamani, cei de la United sustin ca au trimis documentele semnate pentru De Gea si Navas. Cu cateva minute inainte, la Bernabeu sosise Keylor Navas si agentul sau pentru a citi ultimele detalii si a efectua eventuale modificari. Nu mai era cazul, totul parea in regula. Dar United n-a expediat documentele!!! Real Madrid a fost obligata sa le expedieze la Liga Spaniola pentru inregistrare la 00:30!!! Iar raspunsul a fost simplu: nu se mai poate. Madridul ameninta cu UEFA si FIFA,United se apara si spune ca totul a fost in regula. Cei doi granzi au reusit sa se faca de ras in fata intregului mapamond, iar destinele a doi oameni au fost jucate ca la poker. Sau mai rau…ca intr-o piata murdara din sudul Africii.

In Madrid, la ora tarzie, doi oameni n-au inteles nimic. David de Gea si Keylor Navas sunt marile victime ale incompetentei, rea vointei sau arogantei a doua cluburi uriase care pur si simplu n-au fost in stare sa rezolve mutarile in timp real. Dinspre Madrid, totul suna a “razbunare de Manchester”. Din Anglia, oficialii lui United spun ca nu putea fi vorba de razbunare pentru ca “interesul nostru era sa va luam banii”. In miez de noapte, viitorul lui Navas a fost blocat intre faxuri, in timp ce in cartierul la Finca, David de Gea a izbucnit in lacrimi. Daca pentru Navas urmeaza macar un sezon la Real Madrid (e drept, pe bani mai putini acum decat putea incasa in Anglia), pentru De Gea totul este o tragedie. Portarul spaniol a mizat totul pe cartea Real Madrid, iar acum risca sa stea un an pe tusa si sa rateze Campionatul European. Cosmarul se poate incheia usor daca David accepta acum prelungirea contractului cu United. Si…de ce n-ar face-o? Astazi la ora 14:00 Real Madrid avea programata prezentarea lui David de Gea…

Reactii din presa

Jurnalistul Guillem Ballague, foarte apropiat de Manchester United sustine ca Real Madrid si Manchester vor face totul astazi pentru a demonstra ca actele au fost expediate la timp si totul a fost o problema de sistem. Jorge Calabres de la Bernabeudigital asigura ca : “Avocatii au adunat deja documentatia. Madrid si Manchester vor incerca sa demonstreze ca totul s-a facut legal”. Paco Gonzalez de la COPE spune ca: “Mailul de la United a sosit la 23:59, Madridul are aceasta dovada si se va folosi de ea” in timp ce Josep Pedrerol (omul care a anuntat bomba la miezul noptii) spune ca: “De la Liga Spaniola ne asigura ca De Gea nu mai poate fi inregistrat indiferent de recurs”. In fine, Manu Sainz arunca ultima bomba: “Problema este ca United a trimis documentele la timp, dar se pare ca in formatul expediat, aceste documnte n-au putut fi accesate de Liga Spaniola si inregistrarea nu s-a putut face!!!”

 

Despre autor

Tags: , ,

Florin Codreanu

Florin Codreanu

Hala Madrid y nada mas!!!

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap