Interviu spectaculos cu Raphael Varane si Karim Benzema

Karim Benzema şi Raphael Varane au stat de vorbă cu jurnaliştii de la Marca, înainte de meciul pe care ambii îl vor disputa pentru naţionala Franţei. Cei doi nu au fost reţinuţi când s-au lăudat reciproc, ceea ce dovedeşte prietenia care îi leagă pe cei doi francezi ai Realului.

Raphael Varane a ajuns la Real Madrid la recomandarea lui Zinedine Zidane. După un an de adaptare la echipa condusă atunci de Mourinho, o accidentare a lui Pepe i-a deschis drumul către postul de titular. Partida excelentă pe care a făcut-o în primul său Clasico şi cele două evoluţii bune împotriva lui United l-au făcut cunoscut întregii lumi. A urmat, însă, accidentarea gravă de la genunchi, operaţia şi drumul greu spre refacere. Francezul a revenit în teren, iar accidentarea lui Pepe i-a permis să dovedească, în ultimele meciuri în echipa lui Ancelotti, că se poate conta pe el. La cei 20 de ani pe care îi are, francezul îşi doreşte mai mult: „ Mi-a prins bine să joc câteva partide la rând. Continuitatea mi-a redat încrederea şi ritmul, însă sper să joc mai mult, pentru că am nevoie de acest lucru pentru a progresa.”

Varane tocmai şi-a prelungit contractul cu gruparea blanco, iar unul dintre reperele sale la echipă este Karim Benzema, care a avut, şi el, de trecut peste momente delicate: „ Aş scoate în evidenţă, în ceea ce îl priveşte, calitatea tehnică şi felul în care se demarchează. Acestea sunt principalele motive ale forţei sale. Este mereu într-o poziţie bună şi joacă genial dintr-o singură atingere.”

Varane joacă cu Karim ca 9 la Real şi ca 10 la naţionala Franţei: „ Din punctul meu de vedere, Karim e un 9 şi jumătate. Are calitate atât pentru a pasa decisiv, cât şi pentru a marca şi le face pe amândouă foarte bine. Este mereu la dispoziţia colegilor de echipă, deschizându-le spaţii, apoi marchează când trebuie. Se bucură la fel de mult atunci când marchează şi când dă pasă de gol”.Varane este fericit la Real Madrid, mai ales după ce şi-a prelungit contractul: „ Oamenii mi-au demonstrat mereu afecţiune şin mă simt foarte bine la Madrid. Fac parte dintr-un grup minunat, cu jucători foarte mari şi ne dorim să continuăm să facem lucruri mari împreună.”0

În amicalul contra Portugaliei de la acest final de săptămână, Varane va fi, cel mai probabil, titular în echipa sa naţională.

Karim Benzema a fost mereu aproape de Varane. Atacantul este deja unul dintre veteranii vestiarului, deoarece se afla la al şaselea sezon cu Real, cu care tocmai şi-a prelungit contractul. De aceea, el a fost un sprijin important pentru compatriotul său, în primii ani ai acestuia în capitala Spaniei.

Karim a lăudat mereu calităţile de fundaş ale lui Varane, iar în ultimul timp a observat o îmbunătăţire: „ De când a ajuns aici, a demonstrat o mare încredere în ceea ce poate să facă şi are toate calităţile pentru a deveni un super jucător. A avut nevoie de ceva timp de adaptare, însă a demonstrat ce fundaş central grozav este”. Benzema crede că Varane se poate compara deja cu marii fundaşi care joacă acum în Europa: „ Deja este printre cei mai buni. A făcut un Mondial mare, are calitate, joacă la cel mai mare club din Europa şi îşi regăseşte ritmul care îi lipsea, după accidentare. Chiar înainte de acest eveniment nefericit demonstrase cât e de bun, iar acum revine la acea formă. Era normal să dureze ceva timp.”

Dintre toate calităţile tânărului francez, Karim laudă inteligenţa sa: „ Îmi place inteligenţa sa, e foarte raţional în teren, iar acest lucru este extrem de important pe postul pe care joacă. Este mereu concentrat, sare bine la cap şi are o calitate incredibilă de a intercepta sau de a fura mingea atacanţilor.”

Benzema, care se luptă cu durerile la unul dintre şolduri, speră să facă parte din echipa naţională a ţării sale, în confruntarea cu Portugalia: „ E o mare echipă şi oricine ar vrea să fie în teren, chiar dacă este un meci amical. Cristiano a demonstrat că se află într-un moment nemaipomenit şi sunt sigur că va fi foarte greu să fie oprit. O să încercăm să impunem atuurile noastre şi să le anulăm pe cele ale portughezilor.”

Despre autor

Tags: , ,

bembiluna

bembiluna

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap