James Rodriguez, un adevarat numar 10

“Sa gasim echilibrul”. Asta a cerut Carlo Ancelotti inainte de startul sezonului si nimic nu parea a fi simplu. N-a fost deloc simplu pentru italian sa le dea peste nas celor care s-au grabit sa conteste inlocuirea lui Angel di Maria cu James Rodriguez in primul unsprezece merengue. Si totusi, columbianul, a devenit incetul cu incetul unul dintre punctele fixe de la centrul terenului si un jucator mai mult decat important pentru tehnicianul italian. Prezenta sa in primul unsprezece taie din reactivitate, dar aduce un joc corect, simplu si eficient. Mai eficient decat in aceeasi perioada a anului trecut. La sfarsitul turului editiei 2014-2015, Real Madrid are puncte mai multe si cifre mai bune decat la sfarsitul editiei 2013-2014, avand in teren doua modificari: James Rodriguez si Toni Kroos in locurile lui Angel di Maria si Xabi Alonso.

O diferenta considerabila o reprezinta raportul de goluri marcate si de pase decisive oferite de columbianul James Rodriguez fata de aceeasi perioada a anului trecut cu Angel di Maria. Dar poate cel mai interesant aspect il reprezinta diferenta colosala pe care noul numar 10 de pe Bernabeu o aduce la alte capitole. In 18 etape, James a recuperat 75 de baloane spre deosebire de cele 19 recuperate in primele 18 etape ale sezonului trecut de Angel di Maria. Columbianul pierde de asemenea mai putine mingi decat Di Maria, verticalizeaza de doua ori mai mult si e de mai putine ori deposedat pe meci decat argentinianul.
Efortul sau fizic impresionant in cele 17 meciuri din 18 jucate aduc o calitate putin vizibila jocului, dar mai mult decat evidenta pentru specialisti. In acest moment, Rodriguez este al treilea cel mai bun pasator al echipei cu sapte pase de gol doar in Primera Division, iar dupa Toni Kroos, este fotbalistul cu cel mai bun procentaj al paselor: 89% din cele peste 800 de pase directionate in jocurile din La Liga.

In partida de ieri de la Getafe, internationalul columbian si-a demonstrat inca odata calitatea fantastica, reusind doua pase exceptionale pentru Bale si Cristiano Ronaldo. Debutant in acest sezon pentru Real Madrid, James a participat la 13 goluri in acest sezon. In aceeasi perioada a anului trecut, Di Maria reusise sa marcheze doua goluri si sa pasese decisiv de opt ori in La Liga.

sursa: MARCA (editia tiparita)

Despre autor

Tags: ,

Angelito

Angelito

"En el fútbol, el público se cansa de sus grandes figuras antes que éstas empiecen a fallar." - Don Santiago Bernabeu

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap