Lupta pentru La Liga s-a aprins: Real Madrid inca viseaza frumos

Intr-un sezon care parea incheiat, Real Madrid are sansa de a visa frumos in acest final de sezon. Cele trei infrangeri consecutive ale Barcelonei precum si eliminarea catalanilor din Uefa Champions League pot produce un adevarat miracol pe Santiago Bernabeu, obligat sa spere in acest final de an competitional atat la castigarea La Liga cat si la castigarea Ligii Campionilor. Programul din ultimele 5 etape din Spania pare sa ingreuneze misiunea “albilor” care se confrunta cu meciuri dificile. Miercuri insa poate fi o zi importanta pentru Los Blanco, ambele rivale la titlu avand meciuri importante si dificile pe San Mames respectiv El Riazor.

Elevii lui Zidane joaca miercuri pe teren propriu cu Villarreal in ceea ce poate fi considerat poate “cel mai accesibil” dintre meciurile finalului de an. Barcelona merge la Deportivo la Coruna, iar Atletico Madrid joaca la Bilbao, ambele avand de infruntat echipe redutabile pe teren propriu. In etapa cu numarul 35, Real Madrid se deplaseaza la vecina de cartier, Rayo Vallecano, echipa aflata intr-o lupta disperata pentru salvarea de la retrogradare. Atletico primeste doua ore mai tarziu acasa replica Malagai, in timp ce Barcelona pare sa aiba un meci confortabil spre seara cu Sporting de Gijon. In etapa 36, Real Madrid se va deplasa in “infernul de pe Anoeta”, jucand din nou prima. Doua ore mai tarziu, Atletico joaca pe teren propriu cu Rayo Vallecano, iar Barca incheie etapa intr-o deplasare dificila la Sevilla, cu Betis. In penultima etapa a sezonului, dupa dubla din semifinalele Ligii Campionilor cu Manchester City, Real Madrid joaca acasa cu Valencia, Atletico se deplaseaza la Levante in timp ce Barca se pregateste de derby-ul catalan cu Espanyol. Cea mai dificila misiune din ultima runda a sezonului o are echipa noastra, care se deplaseaza in La Coruna, pentru meciul cu Deportivo. Atletico va juca pe teren propriu cu Celta Vigo, iar Barcelona merge la Granada, care in functie de jocul rezultatelor ar putea sau nu sa fie salvata la ora meciului.

ultimele-5-runde-la-liga

Cert este ca sezonul se joaca. Pe greselile Barcelonei, pe norocul celorlalte doua, sau pe lupta continua in care Zidane et comp au crezut. Victoria de pe Camp Nou din Clasico este clar ca a detonat bomba in Catalunya, intrucat Barca nu pare sa se regaseasca deloc din acel moment. Calendarul pare sa avantajeze Atletico Madrid, insa Barcelona depinde inca de propriile rezultate, avand avantajul meciurilor directe atat in confruntarile cu Atletico Madrid cat si in confruntarile cu Real Madrid. Este foarte posibil ca etapa viitoare sa fie una decisiva. Miercuri, daca Barca castiga la Deportivo, este greu de crezut ca mai poate rata titlul de campioana a Spaniei, dar Real si Atletico stau la panda.

[soccer-info id=’1′ type=’table’ style=’blue_light’ highlight=’2016||Real Madrid’ /]

 

Despre autor

Tags: , ,

Angelito

Angelito

"En el fútbol, el público se cansa de sus grandes figuras antes que éstas empiecen a fallar." - Don Santiago Bernabeu

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap