Manuel Sanchis: “Imposibil sa gasim un nou Marcelo in Cantera”

Legendarul Manuel Sanchis, crescut in Cantera blanco si un extraordinar cunoscator al fenomenului juvenil din Spania a comentat actualitatea de la Real Madrid intr-un interviu acordat cotidianului MARCA. Printre altele, Sanchis a vorbit despre achizitii, despre posibilul inlocuitor al lui Marcelo Viera, despre formula de start pentru finala Ligii Campionilor si despre ritmul impus echipei blanco de Zinedine Zidane. Fotbalistul care a jucat intreaga sa cariera la Real Madrid castigand 22 de trofee a strans totodata 710 meciuri in tricoul blanco dintre care 100 numai in Cupele Europene. Iata cele mai interesante afirmatii ale lui Manuel:

Despre Zidane

“Nu cred ca ar trebui sa faca schimbari in aceste ultime meciuri. Pana la final raman multe zile si putine jocuri, de fapt doua. E mai bine sa nu caute solutii extra, niciodata nu stii cand te poate lovi o accidentare, asa ca trebuie sa fie cumpatare, rabdare si sa nu se schimba ritmul in acest moment”

Inlocuitor pentru Marcelo

“Daca ma intrebati daca exista si alti fundasi laterali stanga care pot creste in viitor, raspunsul este da. Daca ma intrebati daca vom gasi in Cantera un nou Marcelo, raspunsul e nu. Sunt jucatori in acest moment in Cantera cu calitati extraordinare, dar e foarte greu ca ei sa puna in pericol titularii de drept ai primei echipe si in acest caz intra si Marcelo Viera”

Despre Morata, Pogba si Dani Parejo

“Morata joaca la un nivel foarte inalt in acest moment, iar Pogba este un fotbalist impresionant. Trebuie analizat insa pretul si felul in care ii poti integra in acest Real Madrid. Dani Parejo este foarte bun, stim asta de mult timp, dar parerea mea e ca etapa sa la Real Madrid s-a sfarsit”

Titulari menajati pentru finala?

“Nu,un categoric nu. Mai e destul timp pana la finala si se joaca inca titlul in ultima etapa la La Coruna. Nu cred ca trebuie menajati”

Jucatori pasibili de un transfer la Real Madrid

“Daca as fi Director Sportiv la Real Madrid, ceva ce nu prea se pupa cu vocatia mea, cred ca primul lucru pe care l-as face inainte de a transfera jucatori ar fi sa stabilim de comun acord si cu litere de lege un proiect”

Imaginea Realului contra lui City

“S-a obtinut calificarea in finala Ligii Campionilor, a 14-a prezenta intr-o finala de acest nivel, astfel ca orice critica nu-si are sensul. Ceea ce eu imi doresc este ca Real Madrid sa castige Undecima, iar pentru asta cred ca trebuie sa vedem un Madrid mai bun decat in meciurile cu Manchester City”

Formula de start pentru finala

“Cred ca 99% daca nu vor interveni accidentari, formula va fi Keylor, Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo, Casemiro, Kroos, Modric, Bale, Benzema si Cristiano. Nu cred ca se va schimba ceva, doar din motive exceptionale. Dar va asigur ca avand acesti jucatori in teren Real Madrid poate interpreta sisteme complet diferite in acel joc”

A vrut vreodata sa plece de la Madrid

“In negocierile mele cu Real Madrid a existat interes din partea multor cluburi mari. Raspunsul meu a fost mereu acelasi: prioritatea mea este sa imi prelungesc contractul cu Real Madrid, situatie in care celelalte optiuni nu mi se pareau la fel de atragatoare. N-am avut niciodata curiozitatea sa vad cum e in alta parte, n-am regretat nicio secunda faptul ca mi-am petrecut toata cariera la Real Madrid. Nici in momentele bune nici in momentele mai putin bune”

Despre autor

Tags: , ,

Angelito

Angelito

"En el fútbol, el público se cansa de sus grandes figuras antes que éstas empiecen a fallar." - Don Santiago Bernabeu

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap