MARCA: Cristiano Ronaldo ramane cel mai scump fotbalist al tuturor timpurilor

Dupa ce cotidianul AS si-a facut timp de trei zile subiect de prima pagina din transferul lui Bale la Real Madrid pe baza documentelor prezentate de Football Leaks, cotidianul MARCA anunta astazi cu litere de-o schioapa: “Cristiano Ronaldo, a costat mai mult decat Gareth Bale”.

Pentru a lamuri “problema”, MARCA subliniaza cateva aspecte importante. Pretul fixat de Real Madrid si Tottenham Hotspur in ceea ce-l priveste pe Gareth Bale a fost de 78. 171. 930 de lire care la un schimb in euro insemnau exact 91. 589.842 euro. Contractul a fost semnat pentru aceasta suma, dar ca anexa la contract exista doua modalitati de plata. Prima era achitarea integrala a sumei de 91. 589.842 euro, cea de-a doua plata sumei in patru transe intinse pe durata a patru ani, fiecare transa avand echivalentul a 24.935.895 de euro. Cum Real Madrid a considerat ca varianta a doua avantajeaza pe termen lung clubul, toate cele patru transe conduc catre suma de 85 de milioane de lire, adica 99.743.542 de euro incluzand aici comisionul de solidaritate pentru formarea jucatorilor pe care Real Madrid il plateste la FIFA. Deci pana in 100 de milioane de euro!MARCA subliniaza: “avand in fata documentele, anumite medii de informare din Spania au facut o comparatie intre ceea ce Real Madrid a platit pentru Gareth Bale si ceea ce Real Madrid a platit pentru Cristiano Ronaldo. Diferenta mare este ca Real Madrid va termina de platit transferul lui Bale in vara acesui an, in data de 24 iulie si ca in acest timp, clubul si-a amortizat o mare parte din investitie fara eforturi deosebite. In plus, suma platita pentru Ronaldo respectand acelasi principiu aplicat la Bale este mai mare”.

Despre contractul lui Ronaldo, MARCA aduce de asemenea clarificari: “Real Madrid si Manchester United s-au inteles in iunie 2009 pentru suma de 80 de milioane de lire sterline, care la acea vreme insemna exact 96,9 milioane de euro (cu tot cu comisionul de solidaritate pentru formarea jucatorilor)”. La fel ca si in cazul Bale, contractul lui Ronaldo are anumite clauze de confidentialitate pe care cele doua cluburi s-au obligat sa le respecte. In realitate din 2007, Manchester United stia ca Ronaldo viseaza sa plece la Real Madrid, iar pe 11 iunie 2009 clubul britanic a anuntat: “la cererea expresa a lui Cristiano, care si-a exprimat dorinta de a parasi Old Trafford, Manchester United autorizeaza clubul Real Madrid sa discute direct cu fotbalistul”. La acea data insa totul era deja semnat, iar Real Madrid si-a asumat contractul lui Cristiano si transferul sau pregatit de Predrag Mijatovic, Carlos Bucero si Jose Angel Sanchez (omul lui Perez) pentru 96,9 milioane de euro platibile in trei transe.

Florentino Perez a obtinut creditul de la Banca Santander si apoi inca unui de la Cajamadrid pentru a plati 72 de milioane de euro in trei transe. 25 de milioane de euro au venit din vistieria clubului blanco si cele 72 de milioane cu impozitele corespunzatoare din finantare, ceea ce duce transferul lui Cristiano dupa trecerea din lire in euro de-alungul platilor repartizate pe ani la 104, 7 milioane de euro.

Real Madrid a platit in total din pricina impozitelor Bancii Santander si Cajamadrid 105 milioane de euro, aspect care nu s-a repetat si nu se va repeta in cazul Bale, acolo unde Perez a obtinut o etapizare mult mai corecta a transelor provenite de la banca. Dar si fara aceste detalii, MARCA sustine: “comparatia reala, eludand toate aceste detalii economico- financiare se poate face intre sumele inscrise in contract nu intre cele calculate virtual dupa bunul gust si in functia de ratia euro-lira. Gareth Bale a costat 91.5 milioane, iar Cristiano Ronaldo 96,9 milioane. Pentru asta, Cristiano Ronaldo ramane cel mai scump fotbalist al tuturor timpurilor” intareste cotidianul spaniol.

Mai mult, MARCA incheie articolul semnat de Carlos Carpio pe un ton simpatic: “Cu toate acestea, titlul lui Cristiano ramane temporar, pana cand instanta va decide de fapt cat a costat Neymar Junior”.

Despre autor

Tags: , , , , , , ,

Riley

Riley

La camiseta del Real Madrid es blanca, se puede manchar de barro, sudor y hasta de sangre, pero nunca de verg├╝enza!!!

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap