Marco Asensio – o enigmă

Întrebarea tuturor madrilenilor este *ce se întâmplă cu Marco Asensio?* și pe bună dreptate. Un jucător cu calități fenomenale, cu momente extrem de bune dar și cu căderi inexplicabile. Dacă ne gândim puțin, începând cu vara lui 2016 când a revenit la echipa mare, Asensio are sezoane cam după același tipar : debut exploziv de campanie, cu meciuri foarte bune în pregătiri și în primele etape, apoi o cădere în perioada toamnei, cam începând cu octombrie – noiembrie, apoi o revenire spectaculoasă în aprilie și meciuri bune până la finalul sezonului, cu speranțe mari să confirme definitiv sezonul următor.

Din păcate, în tot acest traseu s-a inserat și acea teribilă accidentare care l-a ținut departe de teren 8 luni, o leziune după care se spune că mulți fotbaliști nu mai revin niciodată la forma inițială. În august 2019 când s-a accidentat era cel mai bun jucător al echipei, era văzut ca titular incontestabil într-o formulă de 3 care-i includea pe Eden Hazard și Karim Benzema și părea să fie în sfârșit sezonul care îl consacră pe Asensio ca jucător de clasă mondială. Se spune că Liverpool ar fi oferit 150 de milioane de Eur în schimbul lui, ofertă refuzată ferm de Florentino.

Și totuși cum poate reveni Asensio și cum poate fi ajutat. Rețeta lui Zidane este să-i ofere minute și continuitate deși evoluția lui Marco nu-l ajută deocamdată. Cu doar 2 goluri marcate în acest campionat este departe de acel jucător care ar fi trebuit să-l ajute pe Karim Benzema în atac. În meciul cu ATM a jucat 60 de minute fără să facă vreo fază periculoasă sau să șuteze la poartă, la fel ca în precedentele 5 meciuri. José Luis Oltra, cel care l-a debutat pe Marco la Mallorca pe 27 Octombrie 2013 spune că acesta este un jucător extrem de talentat, cu un progres fantastic dar care vine după o accidentare complicată, după care unii se recuperează mai repede iar alții mai lent dar consideră că este vorba despre încredere. În primul rând încredere în sine, să nu mai privească fiecare meci care trece ca o ocazie pierdută de a-și demonstra valoarea, exigențele la Madrid fiind foarte mari el trebuie să capete siguranță de sine, încredere și o stare de spirit pozitivă. Această exigență cauzează și un blocaj mental care provoacă o reacție în lanț. După 3 sau 4 meciuri slabe, atât presa cât și suporterii încep să-și pună întrebări cu privire la valoarea unui jucător, aceasta crescând presiunea aflată pe umerii jucătorului și întărește acest blocaj mental. Asensio are nevoie de un gol, de câteva ocazii de care făcea rost ușor înainte și de încrederea antrenorului și a colegilor ca să poată să treacă peste această perioadă grea și să redevină jucătorul decisiv din multe meciuri anterioare.

Cei din anturajul lui Marco spun că acesta nu este într-o groapă ci doar într-o vale, o traiectorie sinuoasă, normală pentru anul al 2-lea după o accidentare atât de gravă. În urmă cu câteva săptămâni a avut un vârf de formă, acum o cădere și în perioada imediat următoare va fi o nouă creștere. Genunchiul este foarte bine, complet vindecat și acum Marco poate uita de accidentare și să se concentreze pe randamentul său pe teren. Aceste ondulații sunt normale pentru un jucător de atac iar fluctuațiile se vor stabiliza la un nivel de joc înalt în următoarea perioadă, Asensio fiind convins că va termina sezonul excelent.

De aceea am dori să știm părerea voastră la întrebarea : credeți că Marco va reveni la o formă foarte bună sau că nu se va întâmpla asta și ar trebui vândut?

Despre autor

Realmadrid.com.ro

Realmadrid.com.ro

Ser del Madrid es saber que ya eres el mejor en algo

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap