Michel Salgado: “Carvajal reprezintă viitorul naţionalei Spaniei”

Fostul mare fundaş dreapta al lui Real Madrid, Michel Salgado a vorbit pentru o televiziune americana despre naţionala ţarii sale, dar şi despre fundaşii laterali ai Realului, Alvaro Arbeloa, Daniel Carvajal si Nacho. Salgado (38 de ani) a evoluat intre 1999 si 2009 pentru Real Madrid cîştigînd patru titluri de campion al Spaniei si alte doua Uefa Champions League: “Nacho are tot viitorul in faţă. Joacă destul de bine cu ambele picioare, este curat in intervenţii si are o calitate foarte importanta pentru un fundaş: este mereu concentrat 100%. A avut norocul de a lucra cu doi antrenori de calibru precum Mourinho si Ancelotti, iar acest lucru se vede. Nu cred ca şi-a atins potenţialul maxim” spune Michel Salgado despre canteranul in varsta de 24 de ani.

Cu 55 de selecţii in naţionala Spaniei, Michel Salgado considera ca ibericii şi-au gasit doi fundaşi de mare viitor in Carvajal si Azpilicueta: “Imi place Azpilicueta, este foarte talentat si din ce in ce mai disciplinat. Dani Carvajal este un lateral de mare viitor. Aş spune ca el reprezintă cu siguranţă viitorul naţionalei Spaniei. Are o viteză foarte bună, este tehnic, centrează bine, iar aportul său defensiv a crescut enorm in ultima vreme. Explozia sa pe ultimii 30 de metri pare că seamană foarte bine cu explozia unei mijlocaş ofensiv de bandă, işi calibrează foarte bine paşii. Cred că mai are de imbunătăţit anumite aspecte legate de plasament si joc aerian, dar astea sunt detalii pe care le va cîştiga in timp” spune Michel.

Despre experimentantul Alvaro Arbeloa, Salgado afirmă: “Disciplinat, corect in plasament si foarte util in faza de aparare. Un fundaş pe care te poti baza in 90% din partide, pentru ca ai incredere că nu-ţi compromite un meci. Este un tip foarte inteligent şi foarte corect şi asta l-a ajutat mult in ultimii ani” crede Salgado.

Despre autor

Tags: , , ,

Florin Codreanu

Florin Codreanu

Hala Madrid y nada mas!!!

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap