Mihai Dolinschi scrie despre Nacho » “Cand il vad evoluand, vad Real Madrid!”

Nacho

Are eleganţa în joc a lui Varane şi precizia paselor lui? NU, categoric nu! Are calitatea lui Ramos de aparţie la dublaj şi detenta lui în duelurile aeriene? CU siguranţă nu! Poate să dribleze ca Marcelo? E clar că nu! Are viteza de deplasare a lui Carvajal? Fără dar şi poate nu. Dar poate evolua pe toate aceste poziţii? Da, o poate face! Numele lui? José Ignacio Fernández Iglesias, cunoscut ca Nacho.

Născut chiar în Madrid, Nacho a venit la grupele de copii şi juniori ale Realului, la vârsta de 11 ani, după ce la 9 ani se apuca de fotbal AD Complutense. Încă de la juniori, Nacho a fost recunoscut ca un lider. A purtat banderola Realului încă de la 14 ani, până la echipa a doua a clublului blanco. Cea mai mare perioadă de timp din perioada junioratului, a petrecut-o ca fundaş central, dar în unele partide a fost folosit ca fundaş dreapta şi într-o partidă chiar mijlocaş defensiv. Niciodată în centrul lui Real Madrid nu s-a auzit despre un scandal creat de Nacho. Mai mult, el a fost cel care le-a aplanat de fiecare data. Prestaţiile lui excelente până la vârsta de 15 ani, i-au făcut pe conducătorii blanco să îl aducă în academie şi pe fratele acestuia, Alejandro Fernández Iglesias, mai mic decât Nacho cu doi ani şi jumătate.

[su_button url=”realmadrid.com.ro” style=”3d” background=”#bfc0b6″ color=”#000000″ size=”5″ wide=”yes” radius=”5″ icon=”icon: twitter” icon_color=”#000000″ text_shadow=”1px 1px 0px #000000″]23 aprilie 2011 este data la care Nacho a fost debutat de Jose Mourinho la prima echipa. La acea data, Nacho avea 21 de ani, 3 luni si 5 zile.[/su_button]

Chiar dacă şi Alex a debutat într-un meci amical la echipa mare, niciodată acesta nu a avut voinţa şi inteligenţa din teren a lui Nacho. Principalul lucru pe care Mourinho l-a remarcat la el a fost determinarea calmă a lui Ignacio. Practic orice lucru îi cerea antrenorul portughez, acesta executa fără a comenta şi o făcea la un nivel excelent. Modul rapid în care s-a integrat în metodologia lui Mourinho, l-a determinat pe “The Special One” să îl debuteze la echipa mare într-un meci contra Valenciei, pe Mestalla. Partidă ce venea imediat după victoria madrilenilor, în Copa del Rey contra Barcelonei. Nacho a fost titular tot meciul ca fundaş stânga, cu numărul 35 pe spate, fiind ireproşabil, iar Realul s-a impus cu 6 la 3. Mourinho a continuat să se bazeze pe el și în următoarele sezoane chiar dacă din când în când Nacho mai evolua și la echipa a doua.

? Citeste si: Povestea lui Nacho Fernandez

Venirea lui Ancelotti l-a propulsat pe “Nachito” la echipa mare ca a patra variantă de fundaș central după Ramos, Pepe și Varane. În cei doi ani, cu italianul la conducere a avut o creștere de minute în prima echipă. Pe diferite poziții, dar cu pieptul în față Nacho a arătat polivalență, încredere și mândrie că îmbracă purul alb madrilen. Cu accidentările lui Coentrao și plecarea acestuia sub formă de împrumut, Ignacio a evoluat și mai mult ca fundaș stânga în perioada petrecută sub “bagheta” magică a lui Zidane.

În vara lui 2017, a fost foarte aproape de a schimba capitala Spaniei cu cea a Italiei. Proaspăt ajuns la conducerea celor de la AS Roma, Ramón Rodríguez Verdejo, cunsocut ca Monchi l-a pus în capul listei de transferuri pe Nacho. Indiferent dacă Manolas pleca sau nu la Zenit. Mai mult decât atât, i-a promis acestuia că va evolua mult mai frecvent decât o face la Real Madrid. Zinedine Zidane a intervenit și i-a cerut acestuia să rămână pe Santiago Bernabeu, justificându-i că e nevoie de experiența sa în echipă. Antrenorul francez s-a temut după plecarea lui Pepe și venirea lui Vallejo, că opțiunile de back-up la Ramos și Varane ar putea fi mult prea lipsite de experiență. Nu a fost chiar așa. În campioant, Nacho a evoluat mai putțin decât în sezonul 2016/2017, după aducerea lui Theo. Însă accidentările dese suferite de Carvajal și prestațiile slabe ale lui Achraf l-au transformat într-un factor important al câștigării trofeului Uefa Champions League pentru a treisprezecea oară!

Carvajal a fost indisponibil pentru primul meci din optimile CL, după ce fost suspendat în faza grupelor și astfel Nacho a fost titularizat pentru duelul cu Neymar. S-a descurcat admirabil, nefiind un jucător atât de mobil. Însă plasamentul excelent și „lecțiile” ascultate l-au ajutat în duelul cu al treilea cel mai bun fotbalist al planetei. O accidentare suferită în luna martie l-a îndepărtat de gazon 6 săptămâni de gazon pe Nacho, dar la returul cu Bayern din cauza problemelor pe care le avea improvizatul Lucas Vazquez a fost aproape să intre pe teren încă din minutul 20. Zidane l-a trimis abia în ultimele 6 minute pe teren și acel flanc a fost închis de tot. În finala de la Kiev, canteranul a văzut meciul de pe bancă, așa cum le-a văzut pe majoritatea. După accidentarea lui Carvajal a intrat pe teren în minutul 37, iar Lallana nu a avut nici un duel câștigat contra șesarului madrilen.

[su_button url=”realmadrid.com.ro” style=”3d” background=”#bfc0b6″ color=”#000000″ size=”5″ wide=”yes” radius=”5″ icon=”icon: twitter” icon_color=”#000000″ text_shadow=”1px 1px 0px #000000″]93 de meciuri a bifat Nacho ca fundas central la Real Madrid. In alte 32 de partide a jucat ca fundas stanga si in 27 de meciuri a evoluat ca fundas dreapta.[/su_button]

Ireproșabil ca atitudine, Nacho adunat 4 trofee ale Ligii Campionilor, demonstrând o iubire și un devotament aparte pentru Real. Nefiind nici măcar sigur că evoluează fundaș central stânga sau fundaș central dreapta, Nacho s-a ridicat aproape de fiecare dată la nivelul adversarului. Încercând și să sprijne jocul ofensiv, “Nachito” Iglesias a pus în fiecare strop de transpirație pasiune pentru emblema madrilenă, fiind omul excelent pentru lotul unei echipei prin care ai putea începe puzzle-ul lotului chiar înaintea titularilor.

Nacho Fernandez

Ajuns la 28 de ani, nu a evoluat decât pentru Real Madrid la nivel de juniori și seniori, iar acum se pregătește pentru primul Campionat Mondial din cariera sa. Atunci când îl văd pe Nacho evoluând, văd dragoste, văd pasiune, văd Real Madrid.

Despre autor

Tags: , , ,

Mihai Dolinschi

Mihai Dolinschi

Sunt un mare iubitor de fotbal,mare fan Real Madrid

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap