Nesătui de glorie

realmadrird

Când Marco Asensio surprindea lumea fotbalului cu ghiuleaua de la Trondheim, împotriva Sevillei în Supercupa Europei, nici cel mai romantic suporter al Realului nu ar fi crezut că același puști va planta cireașa în vârful celui mai bun sezon pe care gruparea de pe Santiago Bernabeu l-a văzut în ultima decadă. Duodécima și prefacerea visului de a deveni prima echipă cu două titluri de Champions League obținute consecutiv în realitate depășesc limitele satisfacțiilor comune și fac Realul să arate ireal în cărțile de istorie ale fotbalului.

Pentru a desăvârși oportunitatea măreață ce între timp s-a conturat într-una dintre cele mai sublime seri din istoria clubului, Zinedine Zidane și jucătorii săi au reușit în cea mai dificilă luptă: aceea de a-și menține insațietatea de glorie. Au înțeles că a te complăcea este primul refugiu al pierzătorilor, iar succesul așteaptă după colțul cu sacrificii.

Practicând fotbalul de o manieră încântătoare în partea secundă a jocului, galacticii au ajuns să marcheze 4 goluri împotriva echipei care încasase abia 3 goluri în întreaga campanie care i-a adus în finala de la Cardiff. Pentru aceasta, a fost nevoie de o prestație colectivă rar vizibilă în fotbalul modern, în care toți cei 11 jucători ai unei echipe se străduiesc, și reușesc, să-și atingă potențialul maxim concomitent.

Comunicarea simbiotică, inuman de veloce dintre Cristiano Ronaldo și Daniel Carvajal de la faza golului întâi a surprins până și cea mai anticipativă defensivă din lume. În fața ochilor lui Gianluigi Buffon, Leonardo Bonucci ascuțea cuțitul ce-avea mai apoi să se-nvârtă în rana goalkeeperului legendar, odată cu devierea perfect de greșită a lui Sami Khedira. Recuperarea inspirată a lui Luka Modrić din fața conaționalului său, Mario Mandžukić, urmată de pasa eliberată în ultima fracțiune de secundă posibilă, a putut contura avantajul într-o superioritate de netăgăduit.

Afară de gestul damnabil al lui Sergio Ramos din momentul eliminării lui Juan Cuadrado, Real Madrid s-a prezentat întru totul regal în seara zilei de 3 iunie, la Cardiff.

Și totul pare ireal. Juventus, despre care existau numeroase motive de temut, a sfârșit surclasată. Fascinantele lupte de pe benzi dintre Dani Alves – Marcelo și Alex Sandro – Carvajal au fost, în fine, adjudecate ferm de galactici. Magia finalei a făcut ca 3 din cele 4 goluri marcate de Real să fie înscrise în urma unor pase cheie venite de la Carvajal (2) și Marcelo (1), umbrind astfel eficacitatea apărării torineze și a sistemului cu 3 fundași.

Este, așadar, un nou triumf al fotbalului ofensiv, iar întregul glob asistă la dominația clubului nesătul de glorie. Poate că unii s-au plictisit de supremația Realului, dar alții abia au început să guste din cea mai puternică plăcere pe care fotbalul o poate aduce. Dacă nu mă credeți, priviți din nou bucuria lui Cristiano Ronaldo imediat după fluierul final.

Despre autor

Tags: , ,

Marcu Czentye

Marcu Czentye

Raul Gonzalez, Zinedine Zidane & Luka Modric.... sau mai scurt - Real Madrid

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap