Omul care a adus titlul in ’79, Vujadin Boskov, a decedat astazi

A ajuns la Real Madrid in 1979 si timp de trei ani a incantat pe toata lumea. A pus mana pe titlul inca din primul sezon, apoi si-a trecut in palmares inca o Cupa a Regelui. Unsprezecele sau trezea emotii si o face si acum: Garcia Remon, Camacho, Isidoro San Jose, Benito, Angel de los Santos, Del Bosque, Stielike, Pirri, Santillana, Juanito si Cunningham. De pe banca veneau Sabido, Roberto Martinez, Garcia Hernandez, Portugal, Rincon sau Perez Garcia. Juca intr-un 343 atipic pentru acea perioada, era un motivator exceptional si era foarte respectat de catre elevii sai. A plecat apoi pentru a aduce Sampdoriei singurul titlu din istoria sa, o Cupa a Cupelor dar si o finala de Champions League. Sarbul a fost jucator la Vojvodina Novi Sad, Sampdoria si Young Boys Berna si antrenor al echipelor Feyenoord, Zaragoza, Real Madrid, Sporting Gijon, AS Roma, Napoli sau Sampdoria Genoa. A cucerit un titlu (1980) si o Cupa a Spaniei cu Real Madrid (1980) titlu (1991), doua Cupe ale Italiei (1988 si 1989), Supercupa Italiei (1991) si Cupa Cupelor (1990) cu Sampdoria Genoa.

Intre frazele sale celebre:

“Fotbalul e fotbal! Atat!”

“Sa te clasezi pe locul doi este un esec total. Este ca si cum ai fi indragostit de o femeie frumoasa, dar care te-ar refuza pentru ca din pacate simpatizeaza un alt barbat”

“Fotbalul este imprevizibil, pentru ca toate meciurile incep de la 0-0”

“Sa castigi e mai bine decat sa faci egal, iar sa faci egal e mai bine decat sa pierzi”

“Mingea din ce e facuta? Din piele da? Si pielea de unde vine? De la vaci? Aham…si ce mananca vacile? Iarba? Foarte bine….Atunci pentru numele lui Dumnezeu, nu mai ridicati mingea de pe iarba, jucati cu mingea jos ca adevaratii fotbalisti”

“Un mare fotbalist vede autostrazi, acolo unde un fotbalist decent vede doar linii”

“Baieti, ca sa marcam, trebuie sa tragem la poarta. Ce ziceti, incercam?”

“Am jucat foarte prost astazi. Baietii mei au fost niste simplii turisti. Cu precizarea ca ei nici macar n-au platit bilet la intrare”

“Antrenorii sunt precum cantaretii de opera. Sunt multi, curajosi, buni, demni, dar numai unii pot ajunge sa cante la Scala din Milano.”

“Prefer sa pierd un meci la noua goluri diferenta decat sa pierd noua meciuri la un gol diferenta”

“Sa ajungi sa antrenezi Real Madrid e greu, sa rezisti la Real Madrid e cel mai greu. Dar sa faci performanta cu acest club este ceva la fel de placut precum nasterea primului tau copil”

Pentru tot si pentru toate, multumim Vujadin Boškov. Odihneste-te in pace!!!

Despre autor

Tags:

Florin Codreanu

Florin Codreanu

Hala Madrid y nada mas!!!

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap