Rafa Benitez condamnat de cifrele inceputului de sezon

“Daca va continua in acest ritm, Real Madrid risca sa termine campionatul cu un numar mai mic de 80 de puncte” anunta MARCA. Calculele sunt simple, iar cifrele usor de interpretat. Benitez poate gasi scuze daca le va cauta, dar nivelul Real Madrid nu permite afisarea unor scuze elementare atunci cand se cere performanta absoluta. Este momentul propice pentru presedintele clubului si membrii Consililui de Administratie sa-si asume responsabilitatea si sa ia masurile de rigoare. Real Madrid are nevoie de o schimbare. Iar cateva din argumentele cu care Benitez s-a aparat in inceputul de sezon sunt ultimele care i s-au intors impotriva.  MARCA ne explica:

La acelasi nivel al sezonului, anul trecut, Real Madrid era lider in mandatul lui Ancelotti cu 42 de puncte, urmat de Barca si Atletico Madrid cu 41, respectiv 38.

Cu un an in urma, echipa blanco avea de asemenea cifre mai bune decat in actuala temporada (44 fata de 37 in prezent). Diferenta este si mai mare raportata la era Jose Mourinho, care in 2010 in aceeasi etapa a campionatului acumulase 47 de puncte, iar in 2012-2013, 43 de puncte.

In actualul sezon, Real Madrid a pierdut 17 puncte de la inceputul sau si nu a impresionat in meciurile cu echipele importante. A pierdut in fata Barcelonei, Sevillei si a celor de la Villarreal terminand doar la egalitate cu Atletico Madrid si Valencia. Dintre echipele importante ale Spaniei, Madridul a castigat doar in fata lui Athletic Bilbao. Cu acest ritm al punctelor, Real Madrid nu doar ca nu are sanse sa castige campionatul, dar isi poate simti amenintata chiar pozitia a treia in clasament.

Pe de alta parte, Real Madrid este echipa cu cele mai multe goluri incasate dintre echipele cu pretentii (18), mai multe chiar si decat Villarreal (16), Valencia (17) sau Malaga (14). Cifrele in spatele carora s-a ascuns in primele 12 etape ale sezonului antrenorul madrilen i-au devenit acum inamice, iar continuitatea sa nu doar ca poate, dar trebuie pusa la indoiala serios. Cu siguranta scuze exista si se pot cauta in multe zone, dar realitatea nu-i este deloc prietena antrenorului blanco. Dincolo de umilinta suferita in El Clasico si de jocul extrem de modest, Rafael Benitez nu a reusit sa bata dintre echipele de top cu care a jucat decat Athletic Bilbao si Paris Saint Germain, adica doua victorii in 11 partide. Suna alarmant?

Despre autor

Tags: ,

Riley

Riley

La camiseta del Real Madrid es blanca, se puede manchar de barro, sudor y hasta de sangre, pero nunca de vergüenza!!!

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap