Raul s-a retras din fotbal cu un nou succes: Adios Capitan, adios Leyenda!

Pe 29 octombrie 1994 debuta in fotbalul mare Raul Gonzalez Blanco. Pe 16 noiembrie 2015, Raul Gonzalez Blanco isi incheia o cariera stralucitoare. 427 de goluri marcate, un palmares de legenda, 22 de trofee castigate precum si respectul si recunoasterea intregii lumi a fotbalului mondial. Legenda noastra, ne-a spus “Adio” tuturor microbistilor azi-noapte tarziu, dar “pe curand”, tuturor madrilenilor.

La fel ca marele Pele, Raul s-a retras in tricoul lui New York Cosmos si a facut-o…asa cum stie el mai bine: castigand. Raul si-a incheiat cariera prin castigarea trofeului NASL si a lasat un gol imens in sufletele tuturor. A fost ovationat si purtat pe brate de colegi, aplaudat si omagiat de catre adversarii directi din finala. Fanii l-au intampinat cu urale si pancarde: “Adios, leyenda” sau “Iti multumim pentru 21 de ani de magie”. Adversarii la fel: “Respect, Raul Madrid!”. La final, a ridicat trofeul, ultimul din cariera sa si a facut cateva declaratii interesante, fara a putea evita subiectul Real Madrid: “Sunt fericit, dar si trist in acelasi timp. Insa decizia este deja luata. Am inceput fotbalul la San Cristobal, fara sa ma gandesc ca voi putea face atat de multe pentru fotbal. Astazi m-am bucurat de caldura tuturor si va multumesc. Sunt fericit ca o parte din mine apartine acestui club si sunt multumit pentru ceea ce am putut oferi celor de la Cosmos. A fost un an fantastic, dar iregular. Soccerul creste mult aici in State, iar echipele incep sa aiba o calitate aparte. In cativa ani, sunt convins ca MLS va fi un campionat redutabil” a declarat Raul.

1447632716_530258_1447633188_noticia_normal
Real Madrid, subiectul atat de drag, Capitanului: “Viitorul meu este inca in New York. Vreau sa stau impreuna cu familia mea, sa ma bucur de ceea ce traiesc. Madridul este casa mea. Mereu mi s-a propus sa revin, dar nu cred ca este momentul potrivit acum sa vorbim despre asta. Trebuie sa ma odihnesc. Am decis sa ma retrag, voi avea timp sa revin. Insa sunt alaturi de echipa mea. Sper sa castigam el Clasico. In special pentru increderea pe care o va oferi echipei o victorie in acest duel. Dar si daca nu va fi sa castigam, nu se intampla nimic, exista timp sa recuperam terenul pierdut” a incheiat Capitanul.

 

Despre autor

Tags: , , , ,

Angelito

Angelito

"En el fútbol, el público se cansa de sus grandes figuras antes que éstas empiecen a fallar." - Don Santiago Bernabeu

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap