Cristiano Ronaldo: “Nu mai sunt un jucator de banda, sunt mai mult un jucator de careu”

Ultimul numar din World Soccer include un interviu interesant cu Cristiano Ronaldo. Printre altele, Cristiano vorbeste despre noua sa pozitie din teren si nu se arata deloc deranjat de ea, vorbind totodata despre viitorul sau si despre potentialii castigatori ai Balonului de aur:

-Ti-ai fi imaginat cand ai inceput fotbalul ca ai putea castiga Gheata de Aur de patru ori?
CR7: Nu, niciodata. Ma gandeam ca il voi castiga, poate chiar de doua ori, insa de atatea ori niciodata. Evenimentele din cariera insa te pot pune in fata unor astfel de obiective. Am inceput sa marchez multe goluri si m-am gandit: “Ok, joc bine, sper sa continui la fel.” Niciodata nu m-am gandit sa castig de atatea ori, dar au venit.

-S-a schimbat mult Cristiano Ronaldo de cand a venit la Madrid
CR7: Cristiano este diferit acum. Acum sunt mai mult un jucator de careu, nu neaparat de banda. Pentru ca golurile se marcheaza din careu, din fata portii. Pozitia mea s-a schimbat putin. Instinctul meu la fel, sunt amanunte pe care le castigi odata cu experienta. Este ceva natural pentru mine si asta ma face fericit. Cred ca evolutia mea se vede in ultimii ani, marchez mai mult din preajma portii fata de perioada de inceput a carierei mele.

-Ce-ti mai ramane de facut la Real Madrid. Te-ai gandit sa te retragi de aici?
CR7:Am 30 de ani si mi-as dori sa mai joc cinci sau sase ani. Vreau sa castig si sunt la cel mai mare club al lumii. Am contract pana la 33 de ani si asa cum am spus-o de atatea ori: imi doresc sa ma retrag de la Real Madrid, pentru ca ma simt extraordinar si inca ma simt util.

-Cine crezi ca poate castiga Gheata de  Aur 2015?
CR7: Sunt multi jucatori buni, multi atacanti de calitate. Rooney, Aguero, Lewandowski, Neymar, Benzema…Luis Suarez. Sa vedem ce se va intampla…

-Este mai dificil sa-ti pastrezi nivelul de sacrificiu, de antrenament, forma fizica?
CR7: Nu simt nicio diferenta acum fata de perioada cand aveam 25 de ani. Multi spun ca la 30 de ani incepi sa cobori ritmul, dar nu am imprimata mentalitatea asta. Daca ai grija si te pregatesti cum trebuie, faci lucrurile bine, efectele nu se vor resimti. Este ca varsta: nu te maturizezi de pe o zi pe alta, este un proces lent. Si e cam la fel si in viata de jucator. Daca ai grija de tine poti juca pana la 40 de ani.

-Sunt aspecte in jocul tau pe care le poti imbunatati?
CR7: Totul! Mereu vreau sa progresez in tot ceea ce fac

-Ce aspecte mai exact?
CR7: Jocul de cap spre exemplu, plasamentul, jocul de pase, loviturile libere. Niciodata nu ma gandesc ca fac totul perfect ci ca mereu e loc de imbunatatit!

Despre autor

Tags: ,

Angelito

Angelito

"En el fútbol, el público se cansa de sus grandes figuras antes que éstas empiecen a fallar." - Don Santiago Bernabeu

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap