Reactii incredibile din vestiarul blanco: “Pentru Ancelotti murim!!”

Carlo Ancelotti este antrenorul care a adus a zecea Cupa a Campionilor la Madrid. Tehnicianul italian si-a jucat practic continuitatea la Real Madrid in finala de sambata de la Lisabona. Foarte multe voci anuntau o posibila despartire intre gruparea blanco si antrenorul nascut la Reggiolo, in cazul in care Real Madrid nu reusea sa castige La Decima in fata rivalei Atletico. O parte a Consiliului de Administratie al clubului s-a intors impotriva lui Ancelotti imediat dupa meciurile cu Valencia si Valladolid din campionat, iar prima reactie a fost o sedinta restransa la care au participat toti membrii Conisliului Director in frunte cu Florentino Perez, imediat dupa meciul pierdut la Vigo.

Ancelotti si-a dorit insa foarte mult sa continuie, iar Florentino n-a cutezat sa-si sprijine antrenorul favorit in fata colegilor din Consiliul de Administratie. Atat de mult a incercat sa-l sprijine incat presedintele blanco a cerut opinia celor mai importanti jucatori madrileni legat de viitorul lui Carletto. Asa a procedat Florentino si anul trecut in cazul Mourinho, cand a simtit ca portughezul nu se mai bucura de sprijinul celor mai importanti fotbalisti ai echipei (cu exceptia lui Xabi Alonso). Ancelotti a stiut insa ca poate conta pe sprijinul jucatorilor sai. Sondajul ad-hoc intreprins de Florentino i-a produs multe zambete presedintelui blanco. De bucurie, pentru ca dupa mult timp, un antrenor multumeste vestiarul aproape in unanimitate. Primul care a luat cuvantul in fata presedintelui a fost Cristiano Ronaldo: “Presi, pentru Ancelotti bag mana in foc. Mor pentru el, ai incredere in noi. Niciodata in cariera mea nu m-am inteles atat de bine cu vreun antrenor cum o fac cu Carlo. Vreau sa ramana alaturi de noi pentru mult timp” a anuntat Cristiano.

Sergio Ramos a fost urmatorul: “Presi, Mister nu are nici cea mai mica vina. Avem nevoie de el, ne intelegem perfect. Impreuna putem face lucruri minunate la Madrid!”. Arbeloa si-a facut si el loc in discutie: “Al Mister, ni tocarlo, presidente (Mister nu trebuie atins), el no tiene la culpa!” a tunat si “Spartanul” sustinut de Pepe, Di Maria si Benzema, aflati si ei in aceeasi incapere. Doar Marcelo si Casillas s-au abtinut in a lua cuvantul, dar si-au sustinut se pare colegii, in timp ce Xabi Alonso n-a fost prezent din motive medicale. Perez a plecat multumit, iar sambata noaptea tarziu, jurnalistul Jose Felix Diaz marturisea care a fost discursul lui Ancelotti in vestiar inainte de finala: “Sunteti cea mai profesionista echipa cu care am colaborat. Trebuie sa jucati asa cum stiti, asa cum simtiti. Nu trebuie sa va spun mare lucru, pentru mine sunteti niste campioni”.

Finalul meciului si deznodamantul favorabil l-au gasit pe Ancelotti cu lacrimi in ochi si aruncat in sus de elevii sai. La conferinta de presa de dupa finala, Sergio Ramos, Marcelo, Pepe, Modric, Morata, Isco si Khedira au intrat in sala de presa si si-au intrerput antrenorul cantand de bucurie: “Como no te voy a querer…”. Iar Mister, a fost din nou cu ei, intrandu-le in joc. Ramos si Pepe nu au plecat insa fara a-si saruta “parinteste” antrenorul. Cand ati vazut asta la Madrid ultima data? 🙂


Ancelotti nu este antrenorul tipic exigent care sa-si urmareasca elevii in afara antrenamentulor si sa interfereze cu viata lor privata. Nu vrea sa-si imbratiseze jucatorii la victorii sau infrangeri, nu cauta mesaje intime si motivatoare, nu ii place sa vorbeasca mai mult decat trebuie. Stie in schimb sa glumeasca, sa-i respecte si sa se faca foarte respectat. Stie sa-i iubeasca si sa le accepte iubirea. Stie sa-i puna in teren si sa le ceara ce trebuie. Iar vestiarul blanco, a simtit asta. Marti, va fi o zi speciala pentru Carletto. Antrenorul lui Real Madrid va primi premiul National Enzo Bearzot pentru traictoria sa in fotbalul mondial si pentru valorile pe care le transmite. Gracias Carletto por todo!

Despre autor

Tags: , ,

Florin Codreanu

Florin Codreanu

Hala Madrid y nada mas!!!

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap