Real Madrid are un Director Sportiv, doar ca nu recunoaste asta

pesos pesados

Daca n-ati aflat, Real Madrid are in sfarsit Director Sportiv. De la Jorge Valdano incoace, echipa n-a mai avut unul. Perez insasi a fost tras de maneca de jurnalisti in repetate randuri: “Puneti domnule presedinte un Director Sportiv!”.

Eh bine, ni s-a confirmat de ce Florentino Perez, cel mai bun CEO din Spania conform Forbes in 2017, nu a angajat un Director Sportiv la Real Madrid. Pentru ca deja avea unul!

Am citit in astia 4-5 ani de cand a plecat Valdano, cel putin zece nume de “posibili” oameni care vor ocupa functia asta. Intr-o vreme a fost Branca de la Inter. Apoi a urmat Adriano Galliani de la Milan. Unii au anuntat ca revine Pedja Mijatovic in aceeasi functie. Altii ca Raul Gonzalez va fi alesul lui Perez. A urmat numele lui Roberto Carlos, s-a auzit din nou de Galliani, apoi presa l-a scos in fata pe Monchi. Pana si de Marotta de la Juve am citit la un moment dat ca va ocupa functia asta la Madrid, un Madrid pregatit sa dea bani pentru a-l avea.

Pana la urma …ati ghicit. Niciunul dintre numele vehiculate nu a ajuns la Real, iar Perez chiar a declarat public ca nu vede rostul unui Director Sportiv la Real Madrid.

In cele din urma, am inteles pana si eu de ce. Pentru ca Real Madrid are deja un Director Sportiv! Nu in acte, dar il are!

Cand Higuain a anuntat ca pleaca, cineva l-a convins sa ramana. I s-a strigat public “Pipita Quedate”, l-au facut sa planga si Higuain a ramas. Chiar daca se spune ca Real Madrid avea in acea vara o oferta mai buna pentru el decat cea din vara urmatoare.

Cand Mesut Ozil s-a distantat de grup, i s-a reprosat asta si omul si-a facut pana la urma bagajele si a plecat.

Cand Mourinho a incercat sa se lupte cu toti, de la rivali, pana la arbitri, pentru binele pe care putini dintre noi il percepeau la ora aia, a fost destituit. Chiar de catre Directorul Sportiv pe care nu-l gasim in acte.

Cand David de Gea a fost la un pas de Real Madrid, toata lumea s-a plans de fax. Pana la fax insa, Directorul Sportiv a declarat public prin mai multe voci ca Navas e portarul lui. Si ca Navas trebuie sa ramana si sa joace! Si de Gea n-a mai venit.

Apoi cand Ancelotti a compromis doua titluri de campioana pe care le aveam in mana, a plictisit teribil pe final de al doilea mandat si a dat chix intr-un final, Directorul Sportiv a protestat, a iesit in prim plan si a cerut ca antrenorul sa ramana. Slava Domnului, presedintele nu l-a ascultat!

Acelasi Director insa nu l-a suportat din prima clipa pe Rafa Benitez. Bine, aici l-am inteles partial: cine ar fi putut?! Totusi, si-a pus decisiv amprenta si l-a demis. Usor.

Acum, toata presa vuieste ca Directorul Sportiv cere continuitatea lui Zidane, indiferent de rezultatele din acest an. Ba chiar, de data asta, Directorul Sportiv ameninta! “Zidane trebuie sa ramana, si o si, cum zic spaniolii”.

Daca ati ajuns pana la finalul acestui articol si n-ati dedus inca cine e adevaratul Director Sportiv de la Real Madrid, mai asteptati putin. El imbraca diverse personalitati, are mai multe nume, decide in privinta transferurilor, ii alunga pe cei nedoriti, ii pastreaza pe cei iubiti, conditioneaza presedintele, pune uneori la zid fanii, are apucaturi de lider totalitar si ramane intotdeauna in umbra.

Adevaratul Director Sportiv de la Real Madrid a fost si este Nucleul Greu din cel mai Greu si Scump vestiar din lume. Sa le multumim domnilor (se stiu ei care sunt) pentru ceea ce au adus la Real Madrid si ceea ce au facut pana acum pentru Real Madrid. Merita! Si nimeni, niciodata nu uita asta! Tocmai pentru ca sunteti foarte buni pe teren domnilor si sunteti poate cei mai buni din lume, lasati dracului functia asta de Director Sportiv si focusati-va pe joc! Acolo excelati!

PS: Stiti de ce a fost atat de iubit Mourinho de fani si de ce inca multi il regreta? Va explic eu, si voua si celor care ma vor injura la articolul asta. Pentru ca Mourinho s-a enervat si spus-o public: “Este es el Madrid. El señorío no es filosofía barata” si apoi a continuat: “Real Madrid poate juca bine, poate juca rau. Jucatorii de la Real Madrid pot pierde, aceiasi jucatori pot castiga meciuri. Dar jucatorii de la Real Madrid nu au voie sa nu dea totul pe teren, nu au voie sa  nu moara pentru emblema asta! Termenul “senorio” nu inseama nimic, altfel. Devine filosofie ieftina. “Senorio” inseamna sa mori cu demnitate pe teren pentru echipa ta. Sa dai absolut totul din tine. Asta trebuie sa faca ei, asta inseamna “senorio”. Si asta trebuie sa fie singura preocupare. Si l-au detestat. Apoi a plecat. Si nu se va ma intoarce.

Despre autor

Tags: , ,

The Real Riley

The Real Riley

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap