Real Madrid – Atalanta Bergamo, meci retur în optimile Ligii Campionilor

Real Madrid întâlnește în această seară în returul Ligii Campionilor pe italienii de la Atalanta, în încercarea de a intra în sferturile competiției prima oară în ultimii 3 ani. Albii pornesc cu un avantaj minim obținut în deplasare ( 0 – 1, gol Ferland Mendy ) după un meci condiționat de eliminarea lui Freuler foarte devreme. La acel meci, echipa noastră a avut disponibili doar 13 jucători de la prima formație, dintre care 2 portari.

Atalanta este într-o formă foarte bună, arătată și în weekendul trecut în campionatul italian, și a marcat 3 sau mai multe goluri în 17 din cele 37 de meciuri disputate în acest sezon, având 18 marcatori diferiți. O echipă care a pierdut doar 2 meciuri în deplasare și care în acest sezon a reușit să învingă în deplasare pe Liverpool ( la forma de atunci ) și pe Ajax. Formula de 3 – 4 – 3 pe care o folosesc italienii este foarte ofensivă, meciurile Atalantei închiendu-se în general cu multe goluri de ambele părți.

De partea noastră, cea mai mare problemă este absența lui Casemiro, jucător fix în 11-le lui Zidane și care îndeplinește foarte multe funcții în echipa noastră. Înlocuirea acestuia va fi o mare durere de cap pentru ZZ iar formula spre care pare că se îndreaptă este trecerea lui Toni Kroos mai în spate, pe o poziție care nu-i convine neapărat dar pe care a mai jucat de multe ori. Lângă el ar urma să fie Luka Modric, odihnit 60 de minute în meciul anterior cu Elche, cât și Fede Valverde care va trebui să acopere o zonă mare de teren, să dubleze pe centru și să ajute ofensiva pe partea dreaptă.

Apărarea cu 3 fundași și doi fotbaliști care să acopere banda întreagă, cum s-a jucat cu Elche, probabil o încercare înaintea acestui meci, nu a dat rezultatele așteptate și doar revenirea la 4 – 3- 3 a redat forța echipei noastre, făcând posibilă revenirea pe final și întoarcerea scorului. De aceea credem că se va juca cu 4 fundași în două formule diferite, în funcție de ce va dori Zidane, poziția lui Lucas fiind cea care va face diferența. Astfel, în cazul în care se va menține linia de fund tradițională în ultimele partide cu Lucas, Varane, Ramos și Mendy, în față va trebui să joace Valverde la mijloc și probabil Asensio, cu sarcini defensive foarte multe. În cazul în care se optează pentru o formulă mai sigură cu Nacho fundaș dreapta atunci Lucas va fi urcat la mijloc, Valverde va juca mai central iar în față probabil Karim și Vini Jr pentru a permite și lărgirea terenului pe o bandă, în anumite situații.

Ca situația să fie și mai ciudată, clubul a anunțat pe Twitter o accidentare a lui Rodrygo Goes dar s-a demonstrat că este doar o eroare și, din fericire, Rodrygo va putea fi prezent diseară la meci.

Ne așteaptă un meci foarte greu, contra unei echipe care nu are nimic de pierdut și care se va arunca în atac din primul minut, încercând să întoarcă scorul. În atare situație, se spune că Zidane insistă ca echipa să marcheze de măcar 2 ori pentru a fi mai liniștiți dar rămâne de văzut dacă vor și putea.

Să ținem pumnii echipei noastre și vă așteptăm să comentăm aici meciul!

Hala Madrid!

Despre autor

Realmadrid.com.ro

Realmadrid.com.ro

Ser del Madrid es saber que ya eres el mejor en algo

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap