Real Madrid depaseste granitele sportului si in Australia

Salutare dragi madrileni! Dupa cum bine stiti echipa se afla in Australia in cantonament unde participa la cel mai mare turneu amical din pre-sezon . Insa odata cu echipa si safful tehnic fosta legenda  Emilio Butragueno  actualul “sports business leader” se afla impreuna cu echipa insa nu numai pentru a insoti jucatorii ci cu scopul bine definit de a promova imaginea Real Madrid pe continentul australian .

In ultima decada, incepand cu acea “era galacticos ” Real Madrid a tinut prima pagina a ziarelor cheltuind zeci de milioane de euro pe transferuri  rasunatoare an de an. Replica lui presedintelui Perez ca aceste transferuri sunt de fapt “ieftine” a starnit zimbete si ironii la acea vreme . La 15 ani si o criza economica de proportii dupa Real Madrid e lider absolut in ultimii trei ani consecutiv in clasamentul Forbes ca fiind cea mai de succes entitate in sport.  Aceasta dezvoltare economica a devenit posibila datorita asa numitor investitii pe termen lung aceste investitii incluzand si investitii structurale. Tot acest mecanism care lucreaza intr-un singur sens a dus,  dupa cum spune chiar vice-presedintele Real Madrid : Pedro Lopez Jimenez,  la o politica de investitii foarte solide. Acesta marturiseste: “Costul net a aduceri celor mai buni jucatori din lume in ultimii 5 ani a fost de 50 de milioane de Euro! “

O aripa importanta a acesei cesteri economice a tot ceea ce inseaman Real Madrid dupa  cum stie toata lumea s-a datorat unei strategii de markenting inteligente dar si agresive , aceasta strategie bazandu-se  in primul rand pe prezenta  brandului Real Madrid pe pietele emergente un lucru facut de mai toate cluburile mari de azi .

Insa azi cuvantul de ordine este: “educatie “. In 2006 Real Madrid impreuna cu universitatea din Madrid a creeat un proiect international care se dorea sa dezvolte lideri a caror influnta sa transceanda dincolo de granitele sportului  . Un program MBA in managementul sportului  purtand  numele lui Alfredo di Stefano.

1437538822780

Revenind la Australia, Butragueno a fost foarte ocupat, participand la diverse evenimente vizitand clinici si scoli, unde prin Real Madrid Fundation  a dezvoltat relatii menite sa ajute populatia . Pe langa acest lucru poate stirea zilei , e ca la nici jumatate de an de cand Real Madrid a semnat un parteneriat pe 5 ani cu Victoria University  din Australia pentru 2 programe ce presupun relocarea pe termen de cateva saptamani ( 2 si 1 ) in Spania , la Real Madrid Graduate School Universidad Europea pentru studentii la master , Butragueno a semnat un parteneriat cu Torrens University din Adelaide  pentru un joint-venture in ce priveste programul  MBA al ambelor universitati .

Acest parteneriat va face ca studentii unui MBA in managementul sportului sa detina o diploma comuna a Torrens University si a Real Madrid Graduate School Universidad Europea​.

Emilio Butragueno care activeaza si ca director al universitatii Real Madrid a declarat : “Avem nevoie de profesionisti cu o expertiva sportiva pe business , management , finante si comunicare , iar acest lucru va ajuta . Participantii vor invata de la oamenii care lucreaza actual in club , unii studenti vor lucra pentru noi si actualul antrenor al Deportivo la Coruna , Victor Sanchez este un absolvent al acestui MBA. “

“Scopul e, de a atrage oameni aflati deja in mediul de bussines ,CEO si COO , care vor sa lucreze in sport . Apoi mai sunt si fost atleti care vor sa ramana in domeniul sportului “, a declarat vice-cancelarul  universitatii Torrens Justin Beilby . Acest program va incepe in 2016 cu 75 % din cursuri face-to-face iar restul online , un program de 2 saptamani de lucru intensiv in MAdrid fiind inclus .“Suntem singurul club din lume care face acest lucru ( facultate ) ceea ce ne face foarte mandri . Dar stim ca acest lucru e o mare responsabilitate . Am avut succes ca si club , deoarece jucatorii au fost destul de buni in teren , acum noua provocare a clubului e sa fie la fel de incoronati de succes si in afara lui.”   a mai declarat Emilio Butragueno .

Clubul Real Madrid prin Real Madrid Graduate School – Universidad Europea este prezent  deja in 10 scoli de bussines de pe glob . Extinderea fiind in conjunctie cu  Laureate International Universities Group grup al carui membru este si universitatea Torres.

 

 

Despre autor

Tags:

Cristian Prisacariu

Prisacariu

Donec eris félix multos numerabis amicos;

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap