Real Madrid este noua campioana a lumii la categoria sub 17 ani

Echipa de juniori sub 17 ani a lui Real Madrid a devenit aseara Campioana Mondiala intercluburi dupa ce a invins in finala gruparea braziliana, Corinthians. Este o reeditare a performantei obtinute de Real Madrid sub 17 ani in 2009, cu o generatie de exceptie condusa de Alberto Toril de pe banca si de Jese Rodriguez, Dani Carvajal sau Pablo Sarabia din teren.

Invinsa in faza grupelor de puternica formatie braziliana, Real Madrid si-a luat o revansa bine meritata in finala turneului. Madrilenii au dominat clar prima repriza, dar golul a intarziat sa faca diferenta. In repriza secunda, Borja Mayoral, golgeterul competitiei, avea sa marcheze un gol senzational cu calcaiul, asa cum reuseste poate doar idolul sau, Cristiano Ronaldo. Brazilienii au fost foarte aproape de egalare, insa portarul Curro Harillo a fost imbatabil. Harillo a primit de altfel la finalul turneului titlul de cel mai bun portar din lume la aceasta categorie de varsta. De departe insa, omul care a impresionat cel mai tare la acest turneu de mare importanta a fost Alvaro Fidalgo. Asturianul de nici 17 ani, care masoara 1,71 cm a facut ravagii in teren, impresionand prin tehnica, viziunea si capacitatea sa de efort peste limita. Cu meciul aproape decis, Mario a primit un balon in interiorul careului si a majorat diferenta la 2-0 pe final, dupa o actiune splendida. Antrenorul Tristan Celador si-a felicitat elevii la finalul meciului: “Este absolut impresionant ceea ce au reusit acesti baieti. Avem un grup extraordinar, un grup unit si foarte talentat” a anuntat tehnicianul spaniol.

Real Madrid sub 17 ani a evoluat in formula: Curro Harillo-Dani Fernandez, Herrera, Salto, Nani, Grau, Alvaro Fidalgo, Ruben Bas (Garcia 80), Mario (Jacobo Gonzalez 73), Rivero (Seoane 61) si Borja Mayoral (Dorado 74).

Borja Mayoral a fost desemnat cel mai bun atacant al turneului si golgeterul competitiei, portarul Curro Harillo a fost anuntat drept portarul turneului in timp ce mijlocasul Alvaro Fidalgo a fost declarat jucatorul turneului si cel mai bun jucator din lume la categoria sub 17 ani.

Despre autor

Tags: , , ,

Florin Codreanu

Florin Codreanu

Hala Madrid y nada mas!!!

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap