Real Madrid – Getafe 4-1. Pisica pe acoperisul fierbinte al Bernabeului

[su_heading size=”18″]Real Madrid s-a impus in fata vecinilor de la Getafe cu scorul de 4-1. Karim Benzema a reusit o “dubla” pentru gruparea blanco, iar prezenta sa a reanimat BBC-ul, care a inchis acest joc inca din prima jumatate a primei reprize.[/su_heading]

“Pisica pe acoperisul fierbinte” a fost un film foarte, foarte bun. Ecranizarea piesei omonime a dramaturgului Tennessee Williams a avut un impact deosbit asupra lumii cinematografice dupa aparitia sa in 1958. Brick Pollit interpretat magistrat de Paul Newman era o fosta vedeta a fotbalului, transformat peste noapte intr-un alcoolic notoriu si nefericit. Dragostea sotiei sale pentru el l-a ajutat sa treaca peste cea mai grea perioada a vietii sale. La 57 de ani de la lansarea filmului transformat in “capodopera” de Newman si Liz Taylor, “pisica” Madridului, Karim Benzema traverseaza cu siguranta cea mai grea perioada a vietii sale. Probabil ca pentru francez, Real Madrid ar trebui sa joace in aceasta perioada, prin tot ceea ce inseamna ca institutie rolul lui Liz Taylor. Primul capitol al povestii (speram cu final fericit) s-a produs in aceasta seara, cand Benzema a reusit doua goluri in poarta lui Guaita si a iesit de pe teren in aplauzele a peste 60 de mii de fani care i-au scandat numele.

Pe Bernabeu insa o parte a publicului a fluierat inca de la anuntarea echipelor. Au fost fluieraturi pentru Cheryshev, Florentino Perez sau Rafa Benitez. In minutul 1 s-au auzit primele scandari anti Florentino Perez, acoperite conform unei parti credibile ale presei spaniole de masa larga a spectatorilor prin fluieraturi. Protestul anti-Florentino anuntat inainte de meci cu pancarde si scandari a fost inabusit din fasa de restul fanilor de pe Bernabeu care n-au marsat la ideea lansata de peluze. Nu si in cazul antrenorului, pentru ca Rafa Benitez a fost fluierat destul de des si clar de publicul de pe stadion.

Partida contra trupei lui Fran Escriba n-a avut istoric. Real Madrid si-a declansat forta de executie inca din primele minute. Din start, echipa blanco s-a instalat in jumatatea adversa si si-a controlat autoritar rivalul mult inferior, reusind deschiderea scorului dupa o combinatie in banda dreapta intre fundasul improvizat Vazquez si portughezul Pepe, a carui centrare ideala a fost reluata in plasa de Karim Benzema. Francezul nu s-a oprit insa aici si a reusit “dubla” dupa alte cateva minute reusind totodata sa culeaga primele aplauze. Guaita i-a refuzat apoi golul trei, dar portarul adus de la Valencia n-a mai putut face nimic la faza reusita de Bale si Ronaldo, incheiata cu golul splendid al starului galez. Cristiano Ronaldo nu putea lipsi parca de pe lista marcatorilor si a incheiat o repriza buna a madrilenilor prin reusita sa din minutul 38.

La 4-0 dupa numai 45 de minute, “albii” au intrat in partea secunda hotarati sa faca spectacol. Nu le-a iesit aproape niciun moment, iar o data cu trecerea timpului, oaspetii au reusit sa stopeze pofta de joc a lui James et comp. Ba chiar au marcat cu 20 de minute inainte de final in urma unei faze fixe finalizate de fundasul central Alexis, servit ideal in urma unui corner de fostul merengue, Pedro Leon.

Real Madrid a castigat insa fara emotii jocul disputat in fata a 64. 897 de spectatori activi si a depasit pentru moment in clasament, Atletico asteptand acum o minune pe Mestalla din partea lui Gary Neville si a “liliecilor” sai. Printre cei 64. 897 de spectatori de pe Bernabeu s-au numarat din fericire si prietenii nostri Radu Dranga, Mihai Dolinschi, Cristi Prisacariu, Bogdan Ciofu sau Adrian Andrei. Asteptam cu drag impresiile lor despre Real Madrid – Getafe.

Despre autor

Tags: , , ,

Florin Codreanu

Florin Codreanu

Hala Madrid y nada mas!!!

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap