EXCLUSIV: Real Madrid n-a fost nevoita sa apeleze la niciun credit pentru a-l transfera pe James Rodriguez

Transferul lui James Rodriguez a nascut numeroase controverse intre fanii merengue din pricina sumei uriase pe care Real Madrid o va plati clubului AS Monaco. Cu toate acestea, conform unor informatii de ultima ora, Real Madrid dispune de 150 de milioane de euro pentru transferuri in aceasta vara, care urmare a cresterii economice din ultimii trei ani. Practic, pentru a-l aconta pe James Rodriguez, Real Madrid nu are nevoie sa vanda vreun jucator (Angel di Maria va parasi Real Madrid din proprie initiativa) si nici nu are nevoie sa apeleze la vreun credit, asa cum s-a intamplat in cazurile Cristiano Ronaldo, Ricardo Kaka sau Gareth Bale.

Florentino Perez n-a fost nevoit sa bata la usa nici unei banci pentru a-l transfera pe fotbalistul care a impresionat la Cupa Mondiala din Brazilia. Triumful din Uefa Champions League din 2014 a asigurat 57 de milioane de euro de la UEFA plus alte 30 de milioane din publicitate si contractele de imagine. Mai mult decat atat, Real Madrid poate incasa alte 15 milioane de euro daca va castiga si Super Cupa Europei de la Cardiff, bani asigurati de asemenea de care UEFA si contractele de publicitate.

De altfel, stabilitatea financiara asigurata de Florentino Perez in acest an, a facut posibila mutarea lui James Rodriguez pe Santiago Bernabeu atat de devreme, spre deosebire de cazurile Luka Modric sau Gareth Bale care au ajuns tarziu la Madrid tocmai pentru ca gruparea blanco nu dispunea in acel moment de lichiditatile necesare platii intr-o singura transa.

Dincolo de cei 150 de milioane care deja se afla in vistieria clubului blanco, Real Madrid va incasa alte 6 milioane de euro pentru turneul nord-american, a incasat deja 20 de milioane pentru Alvaro Morata si poate castiga alte 100 de milioane din transferurile lui Angel di Maria si Sami Khedira, context in care mutarile luI Toni Kroos si James Rodriguez s-ar face practic fara niciun fel de efort financiar deosebit din partea clubului condus de Florentino Perez.

Ultimul clasament FORBES situeaza Real Madrid pe prima pozitie in topul cluburilor de fotbal din lume, cu o valoare de piata cifrata la 3.440 de milioane de dolari, depasind FC Barcelona, Manchester United si Bayern Munchen, fara ca FORBES sa ia in calcul castigurile impresionante din UEFA Champions League din 2014, care vor fi evaluate in clasamentul pe 2015.

Despre autor

Tags: , , , ,

Florin Codreanu

Florin Codreanu

Hala Madrid y nada mas!!!

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap