Real Madrid – Valencia: 2-2 » Bernabeul naste o noua legenda

Real Madrid -Valencia 2-2

Fara Cristiano in teren, golurile ar trebui sa vina de la Benzema, dar Karim rateaza iritant. Fara Cristiano, golurile ar putea veni de la Bale, dar Gareth nu exista. Fara Cristiano in teren, Asensio a preluat stafeta de lider si a salvat seara madrilenilor printr-o dubla de senzatie. Categoric un “fuera de serie”, Asensio pare capabil sa le calce pe urme unor titani precum Butragueno, Juanito sau Raul Gonzalez.

Madridul a controlat autoritar Valencia in cele mai multe momente ale partidei de aseara. Sigur, meciul s-a terminat 2-2, dar Real Madrid a avut o posesie de 65%, si-a creat 22 de actiuni periculoase de poarta si a beneficiat de 13 lovituri de la coltul terenului. Neto a intervenit salvator in 4 randuri, iar bara l-a salvat in alte doua. In plus, Fernandez Borballan a refuzat doua lovituri de la 11 metri clare echipei noastre. Dar…toate astea sunt bune, daca vom cauta scuze. Iar Real Madrid nu are voie si nici nevoie sa caute scuze.

Real Madrid a suferit aseara la mai multe capitole, iar cel mai iritant poate dintre ele a fost cel tactic. Marcelino si-a asezat 4-4-2-ul foarte sus, a profitat de suflul nou pe care l-a adus Kondogbia si de incisivitatea celor doi atacanti (Zaza si Rodrigo) dar si de jocul bun al benzilor Gaya si Soler. Pe de alta parte, Zizou pare sa fii ales gresit. A inceput meciul fara Casemiro in linia mediana, folosindu-se de un trident median cu Kroos, Modric si Isco. Nicun “5” in teren, detaliu care s-a vazut in momentele in care Valencia avea balonul. Spre finalul primelor 30 de minute, oaspetii aveau un numar apropiat de pase schimbate cu al echipei noastre, detaliu care dupa pauza, prin intrarea lui Kovacic, s-a schimbat rapid intr-o posesie covarsitoare a madrilenilor.

Putin ciudat ca Marcos Llorente nu si-a gasit loc in formula de start aseara, la fel cum ciudat pare faptul ca brazilianul Casemiro este fortat in centrul defensivei, desi Cantera ofera cateva alternative importante precum Manu Hernando sau chiar Tejero. In fine, filosofia lui Zidane ramane neschimbata, iar tehnicianului francez nu-i prea poti reprosa multe.

Aseara, chiar daca l-a avut pe Asensio, Madridul a aratat ca are nevoie sa-si mai aduca un atacant. Este evident ca Zidane nu vrea sa-l aduca pentru a castiga minute in 4-4-2 pentru Asensio, Isco sau Kovacic (eventual si pentru Ceballos), dar meciul de aseara a fost exact genul de meci din sezonul trecut in care Morata facea diferenta. Karim Benzema a primit cateva fluieraturi nemeritate aseara, dar le-a primit probabil pentru ratarile exasperante. Per total insa, francezul a facut un meci bun, aparand in cateva randuri la finalizare si chiar la constructie. I-a lipsit insa clarviziunea in fata portii, detaliu care din pacate ar trebui sa atraga presiune asupra sa. N-o are, pentru ca Mayoral nu-i va pune nici in urmatoarele doua vieti pozitia in pericol. Am tot respectul pentru Academia Blanco, dar Borjita nu mi se pare nici mie, si sunt sigur ca nici voua, un nou Raul. De fapt, nu pare nici macar un nou Jese. De fapt, ce s-o mai lungim: nu mi se pare nici macar un Mariano Diaz!

Si totusi, cronica asta trebuia sa sune altfel. Pentru ca Real Madrid a pierdut aseara puncte, dar a primit inca o confirmare ca a castigat un viitor Balon de Aur. Cand Cristiano spune despre tine ca vei castiga Balonul de Aur in viitor, iar la doua-trei zile distanta vii si faci reprezentatia asta de aseara, e clar Marco Asensio: mie mi se pare ca numele tau va fi scris cu litere de aur in istoria clubului nostru! Asa sa ne-ajute, Dumnezeu!

PS : O mini remarca de final…“E clar ca daca Ronaldo era in teren, la cum ne-am aparat, marca!”. Asta a spus Marcelino dupa meciul de aseara. Ei bine, eu vreau sa va reamintesc: e inca destul de greu spre foarte greu fara Cristiano. Oricat ne-ar placea noua sa credem altceva. Cand Cristiano nu e in teren, adversarul are un plus de 30% la sanse. Cand Cristiano nu e in teren, Madridul ramane favorita, dar numai cu 51%. Cand Cristiano nu e in teren se intampla si seri din astea. Simplu…

Despre autor

Tags: , , ,

Angelito

Angelito

"En el fútbol, el público se cansa de sus grandes figuras antes que éstas empiecen a fallar." - Don Santiago Bernabeu

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap