Real Madrid vs FC Barcelona » investitii in secolul XXI

Real Madrid vs FC Barcelona » investitii in secolul XXI

De cate ori ati auzit la televiziunile din Romania zicalele eterne “Real Madrid nu creste jucatori precum FC Barcelona!” sau “Real Madrid e un club care n-are aceasta caracteristica, Madridul doar cumpara foarte scump, apoi termina fotbalisti” sau “Real Madrid cumpara cei mai scumpi jucatori, in timp ce FC Barcelona ii creste”? Doar eu am auzit-o de 1560 de ori la posturile de sport din tara noastra si am citit-o de 2987 de ori in presa scrisa prodigioasa din Romania.

Toti astia, astazi, tac! N-au cuvintele la ei. Nu le merge netul astazi, telefoanele au murit, orice mijloc de comunicare si socializare e distrus. Astazi nu-si pot culege informatii din presa internationala. Si stiti de ce??? Pentru ca astazi li s-au demitizat teoriile si rahaturile debitate la adresa Madridului ani si ani de zile.

Domnilor comentatori sportivi de la Eurosport care includeti Real Madrid in discutiile despre Premier League (wtf!) doar pentru a face pisu pe imaginea acestui club grandios. Va recomand sa deschideti presa spaniola de astazi. Stiti ce veti gasi azi, acolo? Un calcul. Iar dumneavoastra va plac fara indoiala, calculele. Fac aceiasi recomandare si colegillor dumneavoastra de la Telekom, celor de la Sport.ro, rivalilor de la Digi Sport. Gsp, Pro Sport, sunteti pe frecventa, da? Ca prin minune, domnilor, iata ce zice azi presa spaniola. Ne-am gandit sa postam noi, daca tot nu aveti alte posibilitati de a afla toate astea.

In secolul XXI, secolul asta in care Barcelona s-a bucurat de cea mai buna generatie din istoria sa, crescuta intr-adevar in cadrul clubului blaugrana (detaliu pe care eu ca rival il apreciez si il remarc), iata cati bani au cheltuit pe transferuri cele doua eterne rivale: 1,628 miliarde euro Real Madrid, fata de 1.554 de miliarde FC Barcelona!!! Aoleu!!! Aoleu!!!!!! Sunteti inca pe frecventa domnilor specialisti?

Top 3 transferuri scumpe Real Madrid in secolul XXI

  • 1. Bale 101 milioane euro
  • 2. Cristiano 96 milioane euro
  • 3. James 80 milioane euro

Top 3 transferuri scumpe FC Barcelona in secolul XXI

  • 1. Coutinho 120 milioane euro (+40 variabile)
  • 2. Dembele 105 milioane euro (+35 variabile)
  • 3. Neymar 95 (oficial, atat a costat, neoficial…Dumnezeu stie)

Pai cum facem domnilor cu treaba asta? Si nu ca vreau sa zic, sau sa spun, dar eu stiu ca dumneavoastra toti, sunteti niste adevarati deontologi, care nu eludati adevarul celor care va citesc/asculta. Intreb, pentru un prieten: e normal acum sa taceti? E normal sa oferiti informatii denaturate, ba chiar sa acuzati un club in maniera in care o faceti, fara sa aveti habar de toate cifrele astea? Si stati asa, ca n-am terminat…

Din 2013 pana in prezent, FC Barcelona a investit nu mai putin de 752 de milioane de euro, iar Real Madrid cam jumatate. Overall, in acesti patru ani, Real Madrid a castigat de trei ori Liga Campionilor, in fata “celei mai bune generatii din istoria Barcelonei”. Aoleu!! Aoleu!!!!

Dar stati, n-am terminat!!! Auziti domnilor specialisti, dincolo de faptul ca au investit aproape la fel de mult ca Real Madrid, desi au cea mai buna generatie din istoria clubului lor, cei de la Barcelona au si vandut mai prost!!! Adica au castigat in acest secol 776 de milioane de euro din vanzarea de jucatori (Muito Obrigado, Ney!) , in timp ce Real Madrid a incasat 816 milioane de euro. Aoelu!!! Aoleu!!!!

Ca sa fim corecti (ca deh, noi cam suntem, desi am putea fi aici maxim subiectivi), FC Barcelona a castigat in acest secol 30 de trofee, avand o medie de 25.8 milioane de euro investite per trofeu. Real Madrid are cu 5 mai putin, avand o medie de 32.4 milioane de euro investite per trofeu. Si totusi, nu e rau, nu? Tinand cont ca a luptat cu “cea mai buna generatie din istoria Barcei”, adica alde Messi, Xavi, Iniesta, Suarez, Busquets, sotul Shakirei etc.

Una peste alta, domnilor specialisti, stimati jurnalisti, stimabili deontologi, cum era: “Real Madrid cumpara pe bani multi cei mai scumpi jucatori, nu produce ca Barcelona?” Aoleu!! Aoleu!!!

Despre autor

Tags: , ,

Angelito

Angelito

"En el fútbol, el público se cansa de sus grandes figuras antes que éstas empiecen a fallar." - Don Santiago Bernabeu

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap