Sansa vietii pentru Lucas Vazquez: canteranul se intoarce la Real Madrid

Lucas Vazquez se intoarce la Real Madrid. Canteranul in varsta de 24 de ani va fi rascumparat de gruparea blanco la cererea antrenorului Rafa Benitez, dupa ce in urma cu putin timp Espanyol expediase 500.000 de euro in conturile madrilenilor drept transa a transferului pentru fotbalistul nascut in apropiere de La Coruna.

Benitez isi asigura astfel un transfer “strategic” asa cum Jose Mourinho a cautat in 2011 prin aducerea lui Jose Callejon. Un fotbalist de calitate, produs al academiei clubului, cu o viata extrasportiva fara cusur si cu entuziasmul de a se putea afla in lotul echipei pentru care a visat toata viata sa evolueze. Fotbalistic vorbind, Benitez si Real Madrid castiga un fotbalist vertical, dezechilibrant, polivalent si foarte harnic. In acelasi timp, Real Madrid isi asigura spatele pentru Liga Campionilor, acolo unde conform noilor norme este nevoie de un anumit numar de jucatori formati sau crescuti in propria pepiniera sau in alte cantere spaniole. Iar la Madrid, pentru moment, Casillas, Ramos, Arbeloa, Nacho sau chiar Illarramendi au un viitor suficient de nesigur.

In sezonul trecut, Lucas a fost alaturi de Sergio Garcia, capitanul formatiei, jucatorul cel mai important pe faza ofensiva. Espanyol il pierde pentru un milion de euro, dar se va alege si cu imprumutul celui mai bun jucator de la Castilla din sezonul trecuti, Burgui, un fotbalist pe care de asemenea, Rafa Benitez il vede in viitor la prima echipa.

Lucas s-a nascut pe i iulie 1991 in localitatea Curtis, are 1,73 de cm si 70 de kilograme. Evolueaza ca mijlocas ofensiv sau dreapta si a ajuns la Real Madrid in 2006. A ramas la echipa secunda si la echipele de juniori pana in 2014 cand a fost transferat la Espanyol Barcelona. In Catalunya, Lucas Vazquez a bifat 28 de meciuri ca titular din 33, a marcat de 3 ori si a pasat in alte sase randuri decisiv. Este castigator al Cupei Campionilor Spaniei in 2010 cu echipa de tineret a clubului Real Madrid sub 18 ani si campion in Segunda Division B cu Real Madrid Castilla. In finala din 2010 a Cupei Campionilor Spaniei, Real Madrid cu Lucas in teren a depasit Valencia care avea in primul unsprezece jucatori ca Isco, Paco Alcacer, Juan Bernat sau Joel. A fost intre remarcatii lui Mourinho alaturi de Sarabia, Carvajal, Pacheco, Kamal sau Alex Fernandez.

Despre autor

Tags: ,

Riley

Riley

La camiseta del Real Madrid es blanca, se puede manchar de barro, sudor y hasta de sangre, pero nunca de verg├╝enza!!!

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap