Scrisoare pentru Cristiano Ronaldo

cristiano-ronaldo-legend

Sa fii…sa fii normal, sa fii precum ceilalti, sa ai visuri,insa, sa-ti fie frica sa lupti pentru ele, sa fii pierdut in multime,printre toti ceilalti, sa fii o cauza pierduta. Asta vrea toata lumea de la tine,dar tu ai avut curajul sa risti totul pentru un vis frumos, un vis care n-a fost niciodata la 2 pasi distanta, un vis pentru care a trebuit sa faci sacrificii enorme pentru a ajunge acolo sus. Dar acolo sus esti singur, acolo sus nu ai pe nimeni care sa te inteleaga, nimeni care sa te ajute cu adevarat. Acolo esti doar tu, si asta este sacrificiul suprem.

Cristiano este un om singur, un om care a crescut fara tata si cu o mama de la care n-a prea avut de invatat mare lucru,o femeie needucata si foarte slaba din punct de vedere mental…o femeie ce nici macar nu si l-a dorit pe ronaldo ca fiu. Oricat de puternic ai fi, astfel de lucruri te afecteaza; sa nu ai pe nimeni alaturi in momentele in care ai cea mai mare nevoie si esti in proces de formare, mai ales cand toti par a fi impotriva ta…atunci incepi deja sa te gandesti la posibilitatea de a nu lasa pe nimeni langa tine.

Ronaldo a crescut cu 2 oameni  alaturi de el: Jorge Mendes si fratele sau. Ce a putut el sa invete de la un om de afaceri care traieste mai mult intr-un telefon decat cu familia sa si de la un alcoolic ce ii creea un deja vu legat de tatal sau. Cei doi au avut doar intentii bune pentru Cristiano, insa, nimic nu poate suplini lipsa unui tata cu adevarat.

A avut-o,insa,pe Irina….dar a fost fraier. Probabil ca n-o merita. Femeia asta putea reprezenta un sprijin pe care el nu l-a avut niciodata si un pas final catre maturitate, dar n-as stiut sa o aprecieze. Asta e, mai faci si greseli in viata, dar asta nu inseamna ca viata s-a terminat.

   Scrisoare pentru Cristiano Ronaldo

„Fii barbat si asumati responsabilitatea pentru actiunile tale, nu mai lasa tot felul de scuze sa-ti tulbure judecata. Tu nu cauti scuze, nu traiesti din scuze, n-ai avut niciodata nevoie de scuze, de ce sa incepi acum? Solutii exista la tot pasul, dar iti trebuie curaj pentru a face primul pas, iti trebuie inteligenta pentru a intelege in primul rand si a accepta faptul ca ai gresit.

    Esti singur…si esti naiv. Esti needucat,dar e de inteles. N-a fost nimeni care sa te invete cum sa te comporti acolo sus, a trebuit sa incerci, sa gresesti si sa inveti din greseli. Ar fi timpul sa incepi sa pui in aplicare ce ai invatat din greselile pe care le-ai facut de-a lungul timpului.

    Faptul ca esti singur ti se datoreaza in totalitate tie. Ai sacrificat totul pentru fotbal, ai vrut sa te afirmi, sa le demonstrezi tuturor ca esti cel mai bun SI AI REUSIT. Dar o moneda are doua fete. Exista si parti mai putin frumoase ce reies din aceste sacrificii. Asumati responsabilitatea si invata din greseli. Ai fost de acord sa sacrifici totul pentru fotbal, nu e cazul sa te uiti in urma ci doar inainte pentru ca viata poate fi plina de surprize. Este foarte bine ca ai muncit si ai tras de tine intr-un asemenea hal, ca ai sacrificat atatea…esti un exemplu pentru altii ce nu au avut curajul tau, insa, nu-i dezamagii acum. Continua sa evoluezi,uita-te la ce iti lipseste si cum poti deveni complet. Tu nu esti complet, nu te mai mintii singur. Nu esti fericit in totalitate.

    Ai un copil fabulos. Ai grija de el exact cum ti-ai fi dorit tu ca tatal tau sa aibe grija de tine. Nu il impinge catre lucruri pe care TU ai vrea sa le vezi la el. Tu iti traiesti viata ta,el si-o traieste pe a lui. Datoria ta e sa unesti cele doua drumuri,nu sa pui drumul lui peste drumul tau. Esti responsabil acum…esti un model,nu pentru milioanele de fani si de copii ce te adora ci pentru copilul ala care conteaza,Junior,copilul tau.

    Nu te mai hrani din ura celor din jurul tau. Ai demonstrat deja tot ce aveai de demonstrat. Tu esti Cristiano Ronaldo. Vrei sa-ti pui mintea cu toti cei care spun ca ca nu esti „originalul Ronaldo”? Ca nu driblezi precum altii? Cui ii pasa? Vrei sa fii copil in continuare? NU POTI. Ai o responsabilitate, Junior. Tu inspiri oamenii prin munca si prin sacrificiu, nu prin talent. Nu toti au talent, dar toti pot munci si invata. A venit timpul sa te bucuri de viata, de micile bucurii, de zambetul lui junior, de cinele in familie…. Esti inca la inceput. Am inteles,ai sacrificat totul pentru noi,oamenii,pentru a te simtii apreciat si pentru a-ti fi recunoscut locul in istorie. E timpul sa traiesti si pentru tine…bucura-te de fotbal, bucura-te de viata.

    Invata sa lasi de la tine,sa faci parte dintr-un vestiar si sa-ti respecti antrenorul indiferent de decizie,invata sa ai rabdare si vei vedea rezultatele in timp. Daca nu exista continuitate si intelegere si respect reciproc,nu se va ajunge niciodata la un numitor comun. Fii sincer cu tine insuti, nu mai e cazul sa fii obsedat. Fotbalul ti-a adus multe bucurii,dar ti-a si luat. Invata din greseli.

Mi-ar fi placut sa ai parte de oameni mai sinceri in jurul tau,de oameni care sa nu pe priveasca doar cap e un produs si sa nu-ti spuna doar ce vrei tu sa auzi…oameni de la care sa ai ce invata mai mult, oameni care sa-ti fie alaturi, sa te ajute si sa-ti spuna cand gresesti. Mi-as fi dorit sa ai prieteni; ai fi vazut ca nu totul se rezuma la munca si sacrificii.”

Despre autor

Tags: , ,

Torpyla

Torpyla

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap