Stadiul negocierilor pentru perla braziliana, Vinicius Junior

vinicius real madrid

Ieri, in Spania, a explodat o adevarata bomba: Real Madrid a ajuns la un acord pentru achizitionarea tanarului Vinicius Junior, in varsta de numai 16, pentru exorbitanta suma de 45 de milioane de euro. Considerat cel mai mare talent din fotbalul brazilian la aceasta ora, Vinicius a fost foarte aproape de a ajunge la Barcelona, pregatita sa-i plateasca jucatorului clauza de reziliere a contractului cu Flamengo. BernabeuDigital l-a contactat pe Fernando Kallas, jurnalist spaniol de origine braziliana, redactor sef al BBC Brasil si foarte bun cunoscator al fenomenului. Mai jos, interviul acordat de jurnalistul brazilian, care il descrie pe tanarul Vinicius, precum si stadiul negocierilor pentru achizitionarea acestuia de catre Real Madrid.

BD: Credeti ca Vinicius Junior e atat de bun pe cat se spune?
Kallas: Da, fara indoiala. Numai ca trebuie sa intelegem: este doar un copil de 16 ani, care nu joaca nici macar la prima echipa a lui Flamengo. Cred ca este un pariu riscant pentru un club ca Real Madrid. Explozia sa la nationala de tineret si la Flamengo este insa evidenta si s-a produs mai devreme decat explozia celui cu care este comparat, Neymar. Flamengo este un club mai mare decat Santos si atrage mult mai multa presiune.

BD: Comparatiile sunt inevitabile…dar totusi este la acel nivel pe care il avea Neymar?
Kallas: Joaca in aceeasi pozitie si au caracteristici similare. Vinicius spune ca Neymar este idolul lui si ca incearca sa-l copieze, asa ca o astfel de comparatie nu e chiar exagerata. Nu-l poti compara cu Neymar de azi, asta e clar. Cunosc bine fotbalul brazilian si cunosc oameni foarte priceputi la fenomen de-aici din Brazilia: cu totii sustin ca Vinicius la 16 ani este mai bun decat era Neymar la aceeasi varsta.

BD: Ce calitati are? L-ati vazut jucand?
Kallas: Da, ma surprinde usurinta cu care evolueaza in fata unor jucatori mult mai mari si mai experimentati ca el. Acum joaca la Sub-20, dar o face in compania unor baieti cu 4 chiar 5 ani mai mari ca el. Si o face ca si cum ar veni de la un alt nivel. Sub-20 este un nivel deja usor pentru Vinicius, in cateva saptamani va juca la echipa mare.

BD: Cat de avansate sunt negocierile?
Kallas: Mi s-a spus de catre oameni avizati, unii chiar parte la negocieri, ca exista un acord pentru 45 de milioane de euro si ca lipseste doar semnatura lui Flamengo. Cam atat de avansate sunt negocierile.

  • 6 goluri in 6 meciuri are Vinicius la nationala de tineret sub 15 ani a Braziliei
  • 21 de goluri in 22 de meciuri are Vinicius la nationala de tineret sub 16 ani a Braziliei
  • 2 trofee a castigat Vinicius cu nationalele de tineret, la fiecare editie fiind desemnat cel mai bun jucator al turneului
  • 1 milion de dolari pe an pregateste Nike pentru a-l “achizitiona” pe Vinicius, ceea ce ar fi o premiera pentru un jucator de categoria lui

Despre autor

Tags: ,

Laur Anghelache

Laur Anghelache

Orice om este prost cel putin 5 minute pe zi; intelepciunea consta in a nu depasi acesta limita. #SiempreMadridista

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap