Știrile zilei despre Real Madrid – 18 februarie 2021

După seara spectaculoasă a lui Killian Mbappe, celălalt mare obiectiv de transfer al echipei noastre pentru această vară, Erling Haaland, a făcut un meci mare pe stadionul Sevilliei, marcând 2 goluri și având o evoluție care aduce aminte de Cristiano Ronaldo la începutul carierei. Jucătorul de 20 de ani a fost tot timpul un ghimpe în coasta apărării andaluze, jucând foarte determinat și inspirându-se din meciul francezului, după cum a declarat. Întrebat de ziariști la finalul meciului ce părere are despre suporterii lui Real Madrid care-l apreciază și-l urmăresc, norvegianul a răspuns evaziv că e plăcut să fii apreciat.

Zinedine Zidane are în continuare 8 absențe importante din lot, Ramos, Carvajal, Valverde, Hazard, Marcelo, Rodrygo, Odriozola și Militao, dintre care doar ultimii doi au șanse să revină mai repede. În acest context, Lucas Vasquez va redeveni titular pe post de fundaș dreapta, lăsându-i loc în atac lui Vini Jr. Lucas, fără prelungire semnată în acest moment, speră să-și câștige contractul pe teren prin evoluțiile sale, la un nivel foarte bun și în acest an.

Strategia Realului de transfer a lui Mbappe depinde exclusiv de decizia jucătorului francez. Dacă acesta nu-și va prelungi contractul scadent în 2022, PSG are 2 variante de lucru. Prima ar fi ca în situația lui Rabiot, intrat în ultimul an de contract dar netransferat și șicanat de club, ultimele 6 luni ne fiind nici măcar inclus în lot dar plecat gratis la final. A doua, mai aproape de realitate ar fi vânzarea lui Killian, prețul însă fiind undeva în jur de 200 de milioane de Eur, un preț exorbitant pentru un fotbalist aflat la final de contract dar foarte apropiat de valoarea jucătorului. Realul care are deja datorii de 575 de mil de Eur pe împrumuturi luate pentru reconstrucția stadionului Santiago Bernabeu, mai beneficiază de o linie de credit neaccesată încă de 328 de milioane pe care i-ar putea folosi. Plata împrumuturilor pentru stadion va începe să se facă anual din 2023, din vânzarea de jucători se așteaptă să obțină minim 200 de milioane deci resurse financiare ar exista. Problema mare este salariul jucătorului, momentan de 21 de milioane net, căruia i se oferă 36 net anual de la PSG, salariu care nu poate fi suportat de clubul nostru. Astfel, se speră că francezul va accepta să aibă o cotă mai mare din drepturile de imagine pentru a compensa această diferență. Argumentele Realului sunt însă departe de cele financiare, mergând mai mult pe partea de afecțiune a francezului față de clubul nostru, dimensiunea globală a celui mai mare club din lume cât și posibilitatea lui Killian de a fi superstarul echipei, lucru ce la Paris ar fi destul de greu dacă prelungește Neymar dar și mai greu dacă vine și Messi. Realul nu va face niciun pas spre contractarea lui Killian până ce nu va primi ok-ul de la parizieni, intrarea într-un conflict de orice fel cu PSG în acest moment fiind o mare greșeală strategică.

Rivalii de la ATM au făcut egal în deplasarea de la Levante, pierzând astfel 2 puncte în această cursă pentru câștigarea La Liga. Urmează un nou meci cu aceeași Levante, pe teren propriu de data asta, unde se speră că valencienii vor obține un rezultat similar.

Luka Jovic nu reușește să se impună în echipa germană, după un debut fulminant este în continuare rezerva lui Andre Silva care face un sezon foarte bun.

Despre autor

Realmadrid.com.ro

Realmadrid.com.ro

Ser del Madrid es saber que ya eres el mejor en algo

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap