Un Oscar pentru Real Madrid

Oscar-Rodriguez

In anul in care el se nastea, Zidane triumfa cu nationala “Cocosilor Galici”, la Cupa Mondiala organizata chiar de catre Franta. Si nu doar ca triumfa, dar actualul tehnician de la Real Madrid marca de doua ori si era desemnat cel mai bun fotbalist al turneului.

La acea vreme, in ziua finalei din 12 iulie, Oscar Rodriguez avea fix doua saptamani si era bucuria casei Arnaiz, din Talavera de la Reina, cel mai mare oras din Castilla-La Mancha.

S-a apucat de fotbal in 2006, cand s-a produs un al moment important din viata lui Zinedine Zidane. Franta juca din nou finala Mondialului dupa un nou turneu fabulos facut de Zizou. A fost insa finala in care ZZ l-a lovit pe Materazzi si a plecat acasa, trist.

In acel an, Oscar venea la fotbal. Undeva prin august debuta pentru Los Navalmorales, o echipa de cartier din Toledo, Madrid. Trei ani mai tarziu, pustiul atragea atentia scouterilor de la Real Madrid, care s-au miscat imediat si l-au transferat.

Pana in 2014-2015, #OR10  a fost promovat in repetate randuri pana la nivelul echipei a treia, iar ulterior a facut pasul spre Real Madrid Castilla. Destinul aduce din nou numele lui Zidane in calea sa, pentru ca francezul decide ca Oscar, dupa un sezon minunat sub comanda lui Guti, poate face pretemporada cu echipa mare.

Si din nou Zidane. Acelasi nume urias, devine antrenorul care-l debuteaza la prima echipa a Madridului intr-un meci oficial. Se intampla in acest sezon, la partida de pe Estadio Santiago Bernabeu dintre Real Madrid si Club de Futbon Fuenlabrada. Iar Oscar a intrat, dezinvolt si a facut ce stie cel mai bine.

Un obisnuit al loturilor nationale ale Spaniei, Oscar Rodriguez a fost solicitat in vara de mai multe cluburi din Spania si din Anglia pentru un imprumut. Realul a refuzat aceasta varianta considerand ca Oscar, decarul de la Castilla, este cel mai important jucator al pustilor lui Solari si trebuie sa puna umarul la promovarea echipei. Cu un trei ani in urma, dupa ce a fost desemnat cel mai bun jucator de la Nike Premier Cup, Oscar fusese la un pas sa paraseasca Realul, fiind tentat de oferta lui Manchester City.

A ramas! Iar in acest sezon a dat 8 goluri si 4 pase de gol pentru Real Madrid in toate competitiile. Sub comanda lui Guti insa, in Uefa Youth League, Oscar joaca cel mai bine. E mult mai liber in teren si aceasta libertate data de antrenor se vede in rezultate. In 6 meciuri, Oscar a dat 3 goluri si doua pase decisive.

El este Oscar Rodriguez Arnaiz, unul dintre cele mai bune produse ale Spaniei la aceasta categorie de varsta. Si da, spaniolii il compara cu … Zidane. De ce? Se poate observa usor.

Despre autor

Tags: , ,

Realmadrid.com.ro

Realmadrid.com.ro

Ser del Madrid es saber que ya eres el mejor en algo

Top
Share via
Copy link
Powered by Social Snap